kako-napraviti-instrgam-landing-page

Kako napraviti svoj landing page za Instagram profil ?

Izraz “landing page” na webu koristi se uglavnom kao stranica koja prezentuje jedan odredjen proizvod/uslugu i detaljno opisuje isti radi većeg % CTA i konverzije same ponude koja je prikazana.

Takodje landing page se može tumačiti i kao home page. Zašto? Jer je obično na prvoj stranici prikazano sve što radite i odatle korisnik navigacijom bira dalje.

Šta je Landing page i čemu služi?

Landing stranica u ovom slučaju ima dve svrhe: služi da poveća konverziju stranice u prodaji ili u lakšoj prezentaciji vaše ponude korisnicima. Web sajtovi koriste landing stranice kako bi fokus stavili na odredjeni proizvod ili uslugu.

primer landig stranice za web

Šta možeš predstaviti na landing stranici:

  • usluge
  • proizvode
  • webinar
  • shop
  • blog post
  • kategorije
  • sve što poželiš

Ovde pričamo o drugoj verziji tj primeni landing stranice koja je dostupna na Instagramu jeste Linktree i od njih dobijate u free verziji link npr: linktr.ee/username koji zamenite u bio.

Ako ste naišli na Instragramu na profil gde kada kliknete u link u bio otvara preglednu stranicu koja ima vašu sliku profila i sve je svedeno organizovano tako da znate gde da kliknete verovatno taj profil koristi Linktree. ČITAJ DALJE

Dobre i loše strane Linktree ?

Dobra strana je što je FREE i možete uz malo dorade podesiti željenu kontrolu linkova koje će skladno zameniti vašu navigaciju (menu). Čak vas i tu ograničavaju sa statistikom i slično.

Loša strana je ta što kada koristite Linktree menjate link u bio an vašem Instagram profilu te umesto linka vašeg bloga stoji link npr:” linktr.ee/username “.

Ovo je loše jer poseta kada neko udje na taj link u bio ne ide odmah na vaš sajt tj poseta ne ide na vašu Google analitiku direktno, već tek kada neko klikne na neko dugme.

Predlažemo da bolje popravite navigaciju koju imate na blogu. Možete navigaciju podesiti tako što ćete je organizovati onako kako želite.

Da li preporučujemo Linktree za blogere? NE. Smatramo da svaki blog treba imati svoj landing page i punu kontrolu nad istim. Izbor je uvek na vama.

#blogerfest

Kompletno upustvo (korak po korak)

Pratite pažljivo jer ćemo vam pokazati kako da napravite sami svoj Landing page za Instagram.

Ulogujete se u vaš blog i dodate “Elementor” plugin.

Šta je ELEMENTOR builder i kako radi ? Saznaj više klikom na link ovde.

Kada aktivirajte plugin odete i otvorite novu stranicu (Page > Add New) i sa desne strane imate opciju “Page Attributes” kliknete na nju i postavite “Elementor Canvas“.

Naravno upišete naslov stranice i idete Publish a tek nakon što objavite stranicu kliknete na plavo dugme “Edit with Elementor”

Sada kada smo dodali / importovali elementor-landing-page.json file koji možete preuzeti sa članskom karticom na linku ovde.

Nastavljamo dalje sa objašnjenjem. Kada kliknete na neki element on će plavim okvirom pokazati koliko je to polje a u desnom gornjem uglu prikazati ikonicu za edit.

Automatski kad akliknete na neki element sa leve strane se vaš elementor panel menja tj. prikazuje se edit za onaj koji ste kliknuli. To znači da kad kliknemo na logo otvori se panel za izmenu logotipa slike i celog tog polja.

Sada menjamo dugmiće tj linkove kada kliknemo na neko dugme (button) sa leve strane nam se panel menja za to dugme.

Isto tako možemo da menjamo i ikonu koja se nalazi na dugmetu.

Možemo menjati sve do zadnjeg pixela u svakom element polju, boju, font, veličinu itd.

Ukoliko želimo da obrišemo ili dupliramo neko polje idemo desni klik na njega i odaberemo Duplicate ili Delete

U svakom trenutku klikom na ikonu History možemo da vratimo polje koje smo editovali ili obrisali .

Možemo menjati i pozadinu polja, postaviti kontrast boja ili neku sliku za pozadinu. A radi preglednosti uvek možete ostaviti belu pozadinu.

U svakom trenutku klikom na ikonu Desktop monitor možemo menjati preview za uredjaje, odnosno možemo videti kako će to izgledati na mobilnom ili tabletu.

Istakni se kroz unikatni template dizajn landing stranice po tvojoj želji.

za sve članove uz BFkarticu
Podeli sa prijateljima: