Najčešća pitanja

Šta je BLOGER FEST?

Bloger FEST je zvanično registrovano neprofitabilno udruženje, posvećeno svim ljubiteljima pisane reči i predstavlja direktan susret blogera i njihovih fanova, kao i svojevrsnu reviju i festival najboljih članaka u protekloj sezoni. Koje po statutu za cilj  ima okupljanje, ažuriranje baze aktuelnih blogera, davanje stručne pomoći i saveta, promovisanje bloga kao savremenog internet sadržaja i obeležavanje nedelje posvećene svim blogerima u vidu manifestacija.

Bloger FEST takođe ima za cilj da sve manje i više iskusne blogere/instablogere kao i one koji žele da se ovim poslom bave u budućnosti, edukuje kako bi što pre ostvarili svoj cilj i nastave da rade posao koji vole.

Kada se održava Blog Fest?

 • Prvi festival za blogere i instablogere održao se 22. 12. 2018. u DKCB – Takovska 8. Beograd. Svake godine datum se pomera, pratite nas na društvenim mrežava ili se prijavite na newsletter kako bi uvek bili u toku sa novim informacijama.

U kom gradu?

 • Prvi put se održao 2018. u Beogradu, 2019. takodje u Beogradu. Narednih godina se lokacija može menjati u ostalim zemljama regiona.

Ko su učesnici BLOGER FEST-a ?

 • Prijavi se / možda baš TI.
 • Svi blogeri koji se prijave učestvuju u izboru za naj blogera / instablogera na Balkanu.

Ko se može prijaviti za BLOGER FEST?

Svako ko je stariji od 14 godina ima svoj blog / instablog i želi da se bavi blogovanjem u budućosti. Nije važno iz koje ste države važno je da volite to što radite.

Šta je potrebno da učestvujem kao Bloger?

Da imate blog na nekoj platformi kao što su WordPress, Blogger, Wix i druge. Nije važno da li je free verzija ili imate svoj domen i hosting. Da ste aktivni na blogu, da vaš blog nije političkog karaktera, ne širi rasizam, mržnju ili bilo kakve uvredljive sadžaje.

Šta je potrebno da učestvujem kao Instabloger?

Da imate otključan tj. public profil na Instagramu. Da ste aktivni na svom profilu, da redovno objavljujete i komunicirate sa vašim fanovima. Da ste originalni, da vaš profil nije fan-page.

Šta znači PRIJAVA a šta ČLANSTVO ?

 • Prijava za BLOGER FEST je besplatna i samom prijavom ulazite u zvaničnu bazu blogera/instablogera na Balkanu, imate osnovnu podršku (uvek besplatnu za sve blogere/instablogere bez obrzira da li su član ili ne i ona obuhvata sve oblasti i savete na principu “uradi sam”) kao i mogućnost da se predstavite svima kroz manifestaciju i druge aktivnosti.
 • Članstvo se plaća na godišnjem nivou, podrazumeva između ostalog online podršku 24/7 (odnosi se na specifičnu podršku 1na1 sa licem zaduženo za oblast podrške na primer: programer, marketing stručnjak itd. koje će detaljno umesto vas rešiti i/ili objasniti korak po korak i stoji vam na raspolaganju 24/7) i edukaciju na članskom nivou PREMIUM, EXCLUSIVE, DIAMOND. Žašto se učlaniti? Obzirom da je BLOGER FEST neprofitabilna organizacija sve ulaže u članove i njihov razvoj.

Gde da uplatim članarinu ?

Direktno na račun udruženja BLOGER FEST. Za uplate u RSD (dinar R. Srbije) članstvo možete uplatiti direktno na račun: 150-0000000043829-86 (Direktna banka) u dinarskoj protiv vrednosti RSD, po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Za uplate u EUR članstvo možete uplatiti direktno na devizni račun IBAN: RS35150007180005703088 (Direktna banka) u EUR koristeći SWIFT kod po instrukciji za devizno plaćanje na linku.

Da li sam učesnik ako sam se već prijavio/la?

Ne, samom prijavom ulazite u zvaničnu bazu i potencijalni izbor za učešće na festivalu, dok sam odabir zavisi od više parametara. Kao što su: aktivnost, redovno objavljivanje sadržaja, struktura sadržaja tj. da li je koristan za publiku i drugo.

Da li sam učesnik ako imam člansku kartu?

Može biti ali samim članstvom niste zagarantovali vaše mesto kao učesnik festivala na panelu, zavisno od nekoliko faktora selekcije biramo učesnike festivala.

Vi ste registrovani član BLOGER FEST udruženja i imate određene benefite uključujući VIP prilaz na festivalu, pristup edukaciji na sajtu moj.blogerfest.com i još mnogo drugih.

Šta trebam uraditi da budem učesnik na BLOGER FEST-u?

 • Vredno radite na svom blogu/instagramu
 • Budite aktivni tj. konstantni u svom radu
 • Ostanite originalni
 • Edukujte se / budite inovativni

Ko su gosti ?

 • Blogeri i Instablogeri sa teritorije Balkana
 • Profesionalci iz oblasti marketinga, web dizajna i drugih profesija
 • Modni kreatori
 • Fotografi
 • Pisci
 • Glumci …

Gde se kupuju karte?

Tickets Vision, Delfi knjižare, OMV pumpe i druga prodajna mesta.