Pravila i uslovi

BLOGER FEST (oficijalna organizacija) u daljem tekstu BF

Korišćenjem oficijalnog web sajta BF, pristajete na uslove i pravila (u daljem tekstu: Uslovi korišćenja) koji su navedeni u daljem tekstu.

BF ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod) na svim sajtovima koji su u vlasništvu kao npr. blogerfest.com , moj.blogerfest.com , awards.blogerfest.com itd. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta, bez dozvole ili potpisa vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava.

Linkovi ka drugim internet stranicama

BF se sastoji od autorskih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova koji vode na druge web stranice. Sve sadržaje Blogerfest.com koristite na sopstvenu odgovornost. BF ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu korišćenjem ili oglašavanjem na svojim sajtovima. Ne snosi odgovornost za eventualne štete od web virusa drugih sajtova i linkova koji se možda nalaze u nekim delovima sajta linkova sponzora i slično.

Autorska prava

Imena kompanija i proizvoda na ovom sajtu mogu predstavljati zaštićeno ime ili robnu marku koja je u vlasništvu kompanije i kao takve su i predstavljene. Zabranjeno je korišćenje tuđeg žiga i drugih autorskih prava lica koja su ih predstavila na BF internet sajtovima.

Ukoliko smatrate da je Blogerfest.com povredio Vaša autorska prava, molimo Vas da nas o tome obavestite na email adresu info@blogerfest.com i slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biti uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Zaštita privatnosti

BF poštuje privatnost svojih korisnika i posetioca portala. Podatke iz procesa registracije na BlogerFest.com  kao i ostale podatke o korisniku koje prikupi, BF neće davati na uvid trećoj strani. BF može otkriti podatke korisnika kad postoji indicija da će njihovo otkrivanje pomoći u sprovođenju zakona ili je nužno kao posledica sudskog naloga.

Vrste prikupljenih podataka

Kroz forme, možemo vas zamoliti da nam dostavite određene lične informacije koje se mogu koristiti da vas kontaktiraju ili identifikuju (“lični podaci”). Informacije koje se mogu identifikovati mogu uključivati, ali nisu ograničene na:

 • e-mail adresa
 • ime i prezime
 • broj telefona
 • adresa
 • kolačicći i podaci o korišcćenju

Podaci o upotrebi

Takođe možemo da prikupimo informacije o tome kako se pristupa i koristi naša podrška (“Podaci o korišcćenju”). Ovi podaci o korišćenju mogu da sadrže informacije kao što su Internet protokol adrese računara (npr. IP adresa), tip pregledača, verzija pregledača, stranice naše usluge koje posecćujete, vreme i datum vaše posete, vreme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Podaci za praćenje i kolačići

Koristimo kolačicće i slične tehnologije praćenja za praćenje aktivnosti na našoj usluzi i čuvanje određenih informacija. Kolačići su datoteke sa malom količinom podataka koje mogu uključivati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se šalju vašem pretraživaču sa veb lokacije i čuvaju se na vašem uređaju. Tehnologije praćenja koje se takođe koriste su svetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija i za poboljšanje i analizu naše usluge. Možete uputiti Vašem pretraživaču da odbije sve kolačicće ili da navede kada se kolačicć šalje.

Primeri kolačića koje koristimo:

 • kolačići sesije za rad servisa
 • Preference Cookies da bismo zapamtili vaše postavke i različite postavke
 • facebook pixel
 • bezbednosni kolačići za bezbednosne svrhe

Korišćenje podataka

BLOGER FEST prikupljene podatke koristi za razne svrhe:

 • da obezbedi i održava usluge
 • da vas obavestite o promenama
 • da vam omogući da učestvujete u interaktivnim funkcijama kada to odlučite
 • pružanje podrške, broga o članovima
 • da obezbedi analizu ili vredne informacije kako bismo mogli poboljšati zajednicu
 • da prati korišćenje usluge
 • otkrivanje, sprečavanje i rešavanje tehničkih pitanja
 • u cilju poboljšanja podrške

Prenos podataka

Vaše informacije, uključujući i lične podatke, mogu se preneti i održavati na računarima koji se nalaze izvan vaše države, pokrajine, zemlje ili druge državne nadležnosti gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od zakona iz vaše nadležnosti. Ako se nalazite izvan Srbije i odlučite da nam date informacije, molimo vas da imate na umu da podatke, uključujucći i lične podatke, prenosimo u Srbiju i tamo ih obradimo. Vaša saglasnost za ovu Politiku privatnosti koju prati vaše podnošenje takvih informacija predstavlja vaš pristanak na taj prenos. BF će preduzeti sve neophodne korake kako bi se osiguralo da se vaši podaci tretiraju na siguran način iu skladu sa ovom Politikom privatnosti, a nikakav prenos vaših ličnih podataka neće se izvršiti u nekoj organizaciji ili zemlji, osim ako ne postoje adekvatne kontrole, uključujući sigurnost vaših podataka i druge lične podatke.

Bezbednost podataka

Sigurnost vaših podataka nam je najvažnija, ali zapamtite da nijedan način prenosa putem Interneta, ili način elektronskog skladištenja nije 100% siguran. Iako nastojimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva i za zaštitu vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati apsolutnu sigurnost.

Hosting podaci

Ovo se odnosi samo na podatke čiji se sadržaj bloga člana skladišti na nekom od hostinga kod provajdera (odnosno nekom od sponzora i drugih prijatelja, saradnika) udruženja. BLOGER FEST nije odgovoran i odriče se odgovornosti da rukovodi i upravlja podacima članova na hostingu, osim u slučaju pružanja pomoći oko bloga na osnovu zahteva i upita mailom da se vašim (članovim) odobrenjem pristupi istom. Sve podatke članovi trebaju uskladiti sa pravilima i uslovima samog hosting provajdera kod koga se nalaze isti. BLOGER FEST može pomoći oko tumačenja informacija, prebacivanja kod nekog drugog provajdera. Ukoliko je član nemarnošću i ne održavanjem svog bloga i sadržaja ugrozio neposredno i druge korisnike na hostingu, provajder može zahtevati da se sav sadržaj ukloni i prebaci na neki drugi hosting kod drugog provajdera. U tom slučaju hosting provajder ima pravo da blokira pristup sajtu dok se problem ne reši i/ili otkloni, o svim pravilima i uslovima pod kojima isti funkcioniše (pravila mogu biti različita kod hosting kompanija). BLOGER FEST se odriče obaveza o održavanju hosting podataka članova osim ako je posebno naglašeno u ugovoru o članstvu.

Google Analitics

Google Analitics je usluga veb analitike koju nudi Google i koja prati i prijavljuje saobraćaj na veb-lokaciji. Google koristi prikupljene podatke za praćenje i praćenje upotrebe naše usluge. Ovi podaci se dele sa drugim Google uslugama. Google može koristiti prikupljene podatke za kontekstualizaciju i personalizaciju oglasa svoje vlastite mreže oglašavanja. Možete isključiti mogućnost da svoju aktivnost na usluzi stavite na raspolaganje Google Analitics-u tako što ćete instalirati dodatak za Google Analitics opciju za isključivanje. Dodatak sprečava da Google Analitics JavaScript (ga.js, analitics.js i dc.js) deli informacije sa Google Analitics o aktivnostima poseta. Više informacija o Google-ovoj praksi privatnosti potražite na veb stranici: https://policies.google.com/privaci?hl=en

Linkovi na druge web stranice

Linkovi na druge web stranice mogu Vas odvesti izvan mreže BLOGER FEST-a. BF ne snosi odgovornost za sadržaj, tačnost ili funkciju tih stranica. Linkovi su dati u dobroj veri i BF se ne smatra odgovornom za bilo kakve kasnije promene na drugim web stranicama za koje smo dali link. Uključenje linkova na druge stranice ne označava potvrdu BF-a. Preporučujemo da pažljivo pročitate zakonska obaveštenja o privatnosti na ostalim web stranicama koje posećujete.

Odgovornost

BLOGER FEST i treće strane koje su učestvovale u stvaranju, proizvodnji ili isporuci ove stranice u naše ime nemaju nikakvu odgovornost za direktne, slučajne, posledične, indirektne ili kaznene štete, troškove, gubitke ili bilo kakvu odgovornost koja proizlazi iz pristupa, upotrebe, nemogućnosti upotrebe, promene sadržaja ove web stranice ili proizlaze iz bilo kojih drugih web stranica kroz link na ovoj web stranici ili kroz bilo koje akcije koje preduzimamo ili ne preduzimamo kao rezultat bilo koje elektronske poruke koju ste poslali.

BLOGER FEST i treće strane koje su učestvovale u stvaranju, proizvodnji ili isporuci ove web stranice nemaju odgovornost održavanja materijala i usluga dostupnih na ovoj web stranici niti dostavljanja povezanih ispravki, nadopuna ili objava. Svaki materijal dostupan na ovoj stranici podložan je promeni bez prethodnog obaveštenja.

Takođe, BF ne prihvata odgovornost za bilo koji gubitak prouzrokovan virusima koji mogu zaraziti Vaš kompjuter ili bilo koju drugu imovinu kroz upotrebu, pristup ili preuzimanje bilo kog materijala sa ove web stranice. Ukoliko odlučite da preuzimate materijal sa ove web stranice, činite to na sopstvenu odgovornost.

Newsletter

Prijavom na newsletter i unosom vaše email adrese potvrđujete da ste pročitali i da se slažete sa uslovima i pravilima korišćenja navedenim u ovom dokumentu, kao i da ste saglasni da na vaš mail stižu obaveštenja i poruke reklamnog karaktera.

BF može registrovanim korisnicima povremeno poslati obaveštenja BlogerFest.com portala i sponzora, u bilo kom  trenutku se možete odjaviti iz Newsletter liste klikom na link “odjava”.

Pravilnik udruženja BLOGER FEST

Molimo pročitajte još i Pravila i uslove udruženja.


Zadržavamo pravo izmena i ispravki ovog obaveštenja. Molimo Vas da pristupate stranici s vremena na vreme kako biste imali pregled novih informacija.