instagram-down-again-2019-ne-radi

Instagram je “pao” opet! Šta sada da radite?

Opet je Instagram server prestao da radi. Facebook je potvrdio da je Instagram platforma opet “pala” i da rešavaju problem kako bi se sve vratilo u normalu. Što možete pročitati na tweetu ispod.

Ovo sad i nije ŠOK vest obzirom da je Instagram već “padao” i ranije pa se naravno sve vratilo u normalu.

Dok neki korisnici imaju problema sa Logovanjem na platformu, drugi imaju problem sa objavom postova ili DM porukama.

Regije u svetu koje trenutno imaju kvar možete videti na mapi ispod

https://downdetector.com/status/instagram

Ukoliko imate problem sa Instagramom ili Facebookom pišite u komentarima.

Da li “pad” Instagrama utiče na vaš blog?

Naravno da utiče. Danas Instagram ne gledamo samo kao još jednu društvenu mrežu već se nekome i ceo biznis model zasniva samo na toj platformi. Takodje može uticati na Ads konverzije, statisiku i probleme koje se možda mogu desiti u budućnosti za koje nemamo odgovora unapred niti možemo uticati.

Kako spasiti svoj biznis na Instagramu?

Iako je biznis model zasnivan na Instagramu i zbog ovakve greške – ne trebate odustati od Instagrama! Ovo je greška koja će se vrlo brzo rešiti, verujemo da ne trebate previše brinuti.

Ali ono što možete da učinite ukoliko se ovako nešto desi ponovo jeste da imate svoj blog/sajt/shop na kome ćete nesmetano moći da radite 24/7 online 365dana.

Vaš sajt održavate Vi i zavisi od vas samih ili podrške (bilo to hosting provajder ili programer) ukoliko neko drugi održava vaš sajt. Možete mirno da spavate jer ste sigurni da se ovakve stvari neće desiti ili čak iako se dese vi imate punu kontrolu nad kvarom, tako da to neće uticati na vaš biznis (zavisi od brzine rešavanja problema).

Osim u slučaju da koristite FREE verzije WordPress, Blogger, Wix i druge blog platforme onda malo ipak zavisite od njihovih servera (ali takvi kvarovi nisu česti pa čak ni zabeleženi).

Ukoliko želite punu kontrolu nad vašim sajtom – možemo vam pomoći!

Ispod su neki od koraka koje trebate ispuniti kako na vaš biznis više ne utiče Instagram ili bilo koja druga platforma.

  • Zakupite domen. Naša preporuka za širok izbor domena po želji je www.hosting90.rs
  • Zakupite hosting. UNLIMITED.rs imaju super brze servere i pakete za vaš sajt + imate sjajnu podršku, provereno znamo!
  • Web dizajn. Ovde se možete obratiti nama i mi ćemo vam pomoći da vizuelno i tehnički sajt ima sve što želite (postanite naš član)Podeli sa prijateljima: