wordpress-blog-category-wpicon-wallpaper

Kako napraviti kategorije na blogu?

Za lakšu navigaciju na blogu postavi u samoj navigaciji (menu) kategorije. Kategorizacija sadržaja je dobar UX a ujedno i dobra silo struktura bloga (ovo je više tema za SEO optimizaciju).

Pređimo na stvar!

Uloguješ se na svoj WP admin Dashboard gde sa leve strane u meniju odabereš Posts > Categories . Uneseš naziv kategorije po i dole klikneš na plavo dugme “Add New Category”.

U novu kategoriju trebaš dodati postove, mi ćemo ovde pokazati kako je kada dodaješ u kategoriju već postojeće postove.

U meniju sa leve strane u Dashbard-u idemo na Posts > All Posts izabremo post koji želimo i kliknemo na “Quick Edit” gde nam otvara dodatno polje za edit. Izaberemo kategorije kojima dodajemo post i kliknemo “Update”.

Za one koji se ne snalaze u WordPress-u pripremili smo poseban vodič. Za sva dodatna pitanja pišite nam – tu smo da pomognemo!

Instagram DM
guide-vodic-kroz-wordpress-ebook-1

Kako bi kategorije dodali u navigaciji (menu) jednostavno izaberemo Apperance > Menus a zatim u polju Add menu items nalazimo sve što se može dodati u MENU. Mi biramo opciju Categories i štikliramo kategoriju koju želimo i kliknemo na “Add to Menu” dugme.

Menu je lako podešavati i menjati. Držimo levi klik i DRAG & DROP metodom izaberemo i podesimo poziciju na kojoj želimo da bude. određena kategorija, stranica ili bilo koji link u navigaciji. Kada podesimo strukturumenija kliknemo na “Save Menu” i to je to. Nije teško zar ne?

VIDEO (korak po korak)

Podeli sa prijateljima: