Kako napraviti kategorije na blogu? | BLOGER FEST
Blog zajednica za ceo Balkan
wordpress-blog-category-wpicon-wallpaper

Za lakšu navigaciju na blogu postavi u samoj navigaciji (menu) kategorije. Kategorizacija sadržaja je dobar UX a ujedno i dobra silo struktura bloga (ovo je više tema za SEO optimizaciju).

Pređimo na stvar!

Uloguješ se na svoj WP admin Dashboard gde sa leve strane u meniju odabereš Posts > Categories . Uneseš naziv kategorije po i dole klikneš na plavo dugme „Add New Category“.

U novu kategoriju trebaš dodati postove, mi ćemo ovde pokazati kako je kada dodaješ u kategoriju već postojeće postove.

U meniju sa leve strane u Dashbard-u idemo na Posts > All Posts izabremo post koji želimo i kliknemo na „Quick Edit“ gde nam otvara dodatno polje za edit. Izaberemo kategorije kojima dodajemo post i kliknemo „Update“.

Za one koji se ne snalaze u WordPress-u pripremili smo poseban vodič. Za sva dodatna pitanja pišite nam – tu smo da pomognemo!

Instagram DM
guide-vodic-kroz-wordpress-ebook-1

Kako bi kategorije dodali u navigaciji (menu) jednostavno izaberemo Apperance > Menus a zatim u polju Add menu items nalazimo sve što se može dodati u MENU. Mi biramo opciju Categories i štikliramo kategoriju koju želimo i kliknemo na „Add to Menu“ dugme.

Menu je lako podešavati i menjati. Držimo levi klik i DRAG & DROP metodom izaberemo i podesimo poziciju na kojoj želimo da bude. određena kategorija, stranica ili bilo koji link u navigaciji. Kada podesimo strukturumenija kliknemo na „Save Menu“ i to je to. Nije teško zar ne?

VIDEO (korak po korak)

Podeli sa prijateljima:

Autor: BLOGER FEST

BLOGER FEST je posvećen svim blogerima i instablogerima na Balkanu. Zabavno-edukativnog karaktera je i ima za cilj da pomogne blogerima da ostvare svoj san.

bf kartica

bfkarticabanner

blogovanje

kako poceti blog zaraditi blog

Kategorije

Newsletter

Počni odmah

zarada od bloga?

korisno za tvoj blog

saveti-za-blog-ideje-korisni-saveti

nauči wordpress

wp-korak-po-korak-ebook-vodic