kako-poporavitigresku-erorr-wordpress-blog-post-wont-open-add-new

Popravi WordPress grešku: “The editor has encountered an unexpected error.”

Ako želite da napišete novi blog post u WordPressu i pojavi vam se greška: “The editor has encountered an unexpected error.” Ne paničite, rešenje postoji i ne treba vam programer za to.

Zašto se greška sa block editorom pojavila?

Prilikom WP ažuriranja Gutenberg update je prošao sa nekom malom greškom koja se na kratko “provukla” , može biti i da je konflikt sa nekim od plugina. Block Editor je taj koji pokazuje grešku pa samim tim je malo verovatno da je konflikt plugina u pitanju.

Moguće je da se prilikom WP updejta nisu svi programeri i developeri dodataka uskladili pa je samim tim prouzrokovalo da neki od plugina ne radi kako bi trebalo.

Instaliraj Classic Editor plugin

Ovu grešku ćete rešiti tako što ćete zameniti Block Editor odnosno instalirati plugin “Classic Editor”, ako ne znate kako da instalirate wordpress plugin i aktiviratega – pročitajte ovo uputstvo.

classic-editor-plugin

Kada instalirate ovaj plugin i idete na Posts > Add New otvoirće vam stari Editor u kome možete neometano da pišete i objavite blog post.

Greška će se prilikom sledećeg updejta sistema sama otkloniti pa ćete opet moći da koristite Block Editor.

Rešenje #2 – Deaktiviraj sve plugine

Ukoliko se greška nije otklonila rešenjem iznad, postoji verovatnoća da neki od plugina nije kompatibilan sa temom i ostalim pluginima / dodacima.

U tom slučaju sve što treba da uradite kako bi najbže pronađli onaj koji pravi problem je da deaktivirate odjednom sve dodatke.

U admin panelu sa leve strane idete na Plugins > Installed Plugins, tu selektujete sve odjednom i deaktivirate, evo mala pomoć:

Nakon što ste ih sve deaktivirali, u novom tabu otvorite sajt/stranicu gde se problem nalazio. Aktivirajte jedan po jedan plugin dok se ne desi odnosno pojavigreška, tako ćete tačno pronaći koji je plugin napravio problem i isti eliminisati.

Ako je taj plugin neophodan za vaš blog pronađite mu zamenu ili ga ostavite deaktiviranog neko vreme i nakon sledećeg WP updejta probajte ponovo da aktivirate da vidite da li je popravljen bug.

Ako imate bilo kakvih problema sa WordPress blogom – pišite nam.

BOA (bloger online asistent)
Podeli sa prijateljima: