redirect-to-diferent-page-after-5-seconds-blog-new-page

Redirect stranice posle 5 sekundi u WordPressu

Ako želiš da se nakon što korisnik uđe na neku stranicu tvog bloga ona automatski redikektuje na neku drugu stranicu (ili drugi link URL) bez da klikne igde posle npr. 5 sekundi to možeš podesiti na dva načina: dodavanjem koda u stranicu bloga ili uz pomoć WP Exit Page Redirect plugina.

Instaliraj besplatan WP plugin za redirekciju

Tako što ćeš u WP-admin dashboard sa leve strane u meniju Plugins>Add New ukucate u search polje “WP Exit Page Redirect” kao na slici ispod. Instaliraš i aktiviraš.

Nakon instalacije će se plugin podešavanja naći u meniju sa leve strane pod opcijom Plugins>WP Exit Page Redirect

Potrebno je podesiti opcije odnosno kako želite da se aktivira:

  • sa tajmerom vidljivim ili ne – “Show Timer Countdown ON/OFF”
  • Timer poruka (prebaciće vas na download stranicu za “5 sekundi”)
  • nakon određenog vremena npr. 2 sekunde – “Seconds”
  • tekst opisa (informativno) pre nego se redirektuje na novu stranicu – “Message”
  • tekst linka (informativno) klikni ovde i pogledaj naše proizvode – “Link text”
  • promena URL odnosno destinacija linka nakon redirekcije (može biti neka stranica na vašem blogu ili neka externa stranica – nov link) – “URL”

Nakon što podesite opcije potrebno je da u stranici koju želite da redirektujete unesete SHORTCODE [wpexitpage] i on će onda tu stranicu nakon određenih broja sekundi preusmeriti na novi link.

Kada ovo možete koristiti?

U slučaju kada neko želite da neko više vremena provede na sajtu, odnosno imate neku formu koja se popuni da preuzme eBook ili Webinar video = Page A, forma dalje vodi na Thank You = Page B, gde vam stoji poruka primer: nakon 5 sekundi bićete preusmereni na Webinar, ne zatvarajte ovaj prozor. Onda je Page C = Video webinar

Slikovit prokaz imate na slici iznad. Krajnji link odnosno finalnu destinaciju gde će odvesti vodi korisnika nakon 5 sekundi birate u podešavanjima i to može biti bilo koji URL link, vaša neka stranica na blogu ili youtbe link, vimeo, neki drugi blog i slično.

Ovo može poslužiti i u primeru kada želite da kroz post za saradnju sa nekim brendom nakon što vama ostave podatke (email, ime, prezime) što znači da su zainteresovani za određeni proizvod/ uslugu vi ih direktno pošaljete na sajt brenda.

Podeli sa prijateljima: