Travel & Lifestyle

Ko su Travel blogeri? Svi oni blogeri koji nesebično dele savete o raznim destinacijama kao i dešavanjima koje te destinacije nude. Takodje dele savete o pripremama za putovanje.

Kako postati Travel bloger?

Prvo treba izabrati ime bloga. Kod odabira imena bloga treba razmisliti o upotrebljavanju uopštenih reči kao što su: travel, putovanja i slično jer su iscrpljene. Pod tim mislimo sledeće: ako izaberete ime “Sanja Travel” , a već postoji popularan blog “Marija Travel” teže je probiti se zar ne? Nadjite nešto jedinstveno, unikatno.

Kako funkcioniše pretraga na Googlu? Kroz SEO optimizaciju, tako da kada ljudi kucaju u Google pretrazi “putovanje u beč” bez obzira da li se zovete “sanjin kofer destinacija” vaš blog može izaći na 1. strani za traženu ključnu reč/frazu. Nije nužno da u nazivu bloga imate reč “travel” kako bi se rangirali na Googlu.

Sledeća stavka je da definišete vašu ciljnu grupu: pol, godište, lokacija, jezik i dr. Kao i na koji način ćete pomoći vašim čitaocima? Da li ćete deliti vaša putovanja i iskustva ili raditi research o temama kako bi im pomogli u stvarima koje njih brinu? Definisanje ovih smernica će vam pomoći u kasnijem pisanju. Sledeće je da instalirate WordPress ili ako preferirate neku platformu koju ćete koristiti, može biti i samo Instagram page (stim što kod free verzije zavisite od same platforme) naš savet je imati svoj blog/sajt jer ste apsolutni vlasnici i imate punu kontrolu nad vašim blogom.

Za dobar travel post pored teksta najvažnija je i fotografija/video koji će isti pratiti. Propozicija fotografije ili dobra obrada vas može izvojiti u niši.

Kako postići prve saradnje? Ukoliko putujete na neku destinaciju, istražite malo na googlu, izdvojite listu manjih i većih hotela, apartmana, restorana i ostalih dešavanja koja ta destinacija nudi, tako ćete imati i više vremena za uživanje. Prosledite im poslovnu ponudu pre nego odete na put, na taj način možete čak putovati besplatno a usput zaraditi (sve zavisi od vaših ambicija i cilja bloga).

Lifestyle bloger

Lifestyle blogeri dele širok spektar sadržaja koji je fokusiran i inspiriran njihovim ličnim životom – posebno porodicom, kućom, putovanjima, lepotom, hranom, receptima, modom, šminkom, dizajnom i dekorom. Ovaj stil širokog deljenja sadržaja inspirisan direktno iz njihovih života drastično se razlikuje od modnih blogova, blogova mama i drugih segmentiranih blogova po tome što imaju tendenciju da uvek dele široku mešavinu sadržaja u drugim kategorijama blogova. Zbog njihovog dosega publike, lifestyle blogeri su i društveno uticajni.

Blogovi životnog stila su važan deo digitalne zajednice, nalik preporuci „od usta do usta“ pružaju izuzetno bogate nivoe međusobne povezanosti i idealno su okruženje za oglašavanje brendova. Potrošači se ugledaju na vrhunske blogere i njihov način života, najnovijim must-have, trendovima, smeru života i preporukama za razne proizvode.

Da li si ti travel / lifestyle blogger? Ako imaš svoj blog ili instagram na kome aktivno pišeš o ovim ili drugim temema pozivamo te da se pridružiš.

PRIJAVI SE OVDE