Creator Studio za Instagram (zakaži objave na IG)

Pitate se kako možete da zakažete objavu na Instagramu? Dobra vest je da je Facebook uveo tu mogućnost kroz “Creator Studio” i na taj način omogućio zakazivanje objava na Instagramu brzo i jednostavno.

Do sada je ta opcija postojala samo za Facebook stranice, gde ste kroz admin panel zakazivali svoje objave unapred i na taj način lakše vodili svoj FB page. Sada ovaj alat postoji i za Instagram ali isključivo u desktop verziji, što znači da ne možete skinuti aplikaciju na mobilnom.

Primer kako izgleda zakazivanje objava za Insragram feed

Verujemo da je ovaj alat najviše oduševilo social media menagere i instablogere jer mogu kontrolisati šta će i kada objaviti na Instagram feed-u. Instablogeri se konačno mogu opustiti ukoliko su npr zaglavili u saobraćaju a obećali svojim fanovima novi post, video ili IGTV u 14:00h.

Kako da povežeš Instagram i Creator Studio?

1 Potrebno je da imaš Instagram nalog i Facebook stranicu ( kao i da je tvoj Instagram nalog povezan sa tom Facebook stranicom koju vodiš).

2 Da imaš biznis Instagram nalog ili Creator Account. Ako još nisi otvorio biznis nalog pročitaj ovaj post na linku: kako prebaciti lični u biznis profil na Instagramu u kome je sve objašnjeno korak-po-korak.

Počni tako što ćeš na desktopu otvoriti Creator Studio klikom na dugme ispod:

Prati dalje korake, poveži svoj Instagram. Možeš dodati više IG naloga pod jednim profilom.

Ako upravljaš Facebook stranicom koja je povezana sa Instagram nalogom, ali želiš da koristitš drugi Instagram nalog koji se ne vidi na listi, klikni na „Connect another Instagram Account“ i sledi uputstva.

Ako imaš više Instagram naloga koji su već povezani sa Facebook stranicama i želiš da niima upravljaš u programu Creator Studio, klikni na „Continue with Connected Accounts“.

Jednom kada se neko poveže na Instagram nalog u programu Creator Studio, bilo ko drugi sa ulogom na Facebook stranici povezanoj sa tim nalogom automatski će mu pristupiti u Instagram odeljku Creator Studio-a.

Upravljaj svojim Instagram sadržajem

U kartici biblioteka ” Content Library Tab” imaš pregled svih svojih IGTV postova, videa, slika, karuzela i storija.

Photo credit: later

Kako zakazati objavu na Instagramu?

Kliknemo na “Create Post” i otvori nam se prozor kao na slici ispod. U polju “Your Post” upisujemo tekst tj opis posta koji ćemo zakazati na Instagram feed-u.

Zatim dodamo lokaciju i naravno sliku ili video po želji koji ćemo objaviti na Instagramu.

Sliku naravno možemo kropovati na format 1 : 1

Kada postavimo sve u desnom donjem uglu na plavu strelicu izaberemo umesto “Publish Now” opciju “Schedule”, unesemo datum i vreme u koje želimo da zakažemo naš post na Instagramu.

Klikni ovde i prijavi se za BLOGER FEST festival

#blogerfest
Podeli sa prijateljima: