kako-koristiti-drustvene-mreze-za-vreme-samoizolacije

Kako koristiti društvene mreže tokom vanrednog stanja

Kako upotpuniti vreme tokom samoizolacije? Priznaćete, mnogo je lakše smisliti zanimljive načine da se zabavite kod kuće tokom ovog perioda, nego izaći napolje i postati potencijalna meta virusa ili ugrožavati slabije od vas.

Mogućnost pristupa različitim društvenim mrežama obezbedila je koricnicima višestruke mogućnosti da tokom ovog vremena pokažu koliko su odlučni u nastojanju da budu odgovorni – ali i koliko su spremni da urade nešto zaista dobro za sebe i soje mentalno zdravlje.

Sačuvajte svoje zdravlje, fizičko i mentalno – krenite u ispunjavanje sledećih saveta!

1. Isprobajte online ispijanje kafe

Onaj prekopotrebni ritual ispijanja kafe sa koleginicama, prijateljicama porodicom ne mora da se odložo do daljnjega. Zahvaljujući mogućnosti video poziva, društvene mreže postale su glavno uporište razmene mišljenja i okupljanja.

Tako tokom jedne online seanse tračarenja i apdejtovanja o životima jedni drugih, možete isplanirate sve šta biste radili kad se samoizolacija završi. Razmislite o putovanjima, o tome gde ćete prvo popiti kafu, koji vam restoran nedostaje, gde možete provesti Novu Godinu u Gotiku ili Hiltonu – prisetite se najboljeg izlaska za napravite planove…

Komunicirajte i delite iskustva. Nikad ne znate kako vam neki od njih mogu pomoći pri nekom problemu, trenutnom ili poslovnom.

ucenje-online-karantin-vreme

2. Iskoristite izolaciju da naučite nešto novo

Društvene vam mreže omogućavaju da pričate i pokažete šta radite. Povežite se sa grupama ljudi koji rade u nišama koje vas zanimaju. Delite znanje sa njima, pratitie uputstva i pokažite svoj napredak.

Putem društvenih mreža možete tražiti i oblikovati znanje onako kako to vama odgovara. Možete odabrati stranice ili profile koji vas inspiršu, zabavljaju, gde možete pročitati i naučiti nešto novo ili se informisati o temama koje vas zanimaju.

  1. Youtube – popularno je mišljenje da na Youtube-u možete naći odgovor na sve probleme, od kulinarskih poduhvata, fitnes kanala do “uradi sam” tutorijala… Ova mreža ima milijarde sati video materijala od kojih će neki sigurno zadovoljiti vaše želje za zabavom i učenjem.
  2. LinkedIn – kao najbitnija poslovna mreža, Linkedin marketing aktivnosti sve više dobijaju na značaju. U poslednje vreme, LinkedIn je veoma aktivan i na polju obrazovanja, gde korisnicima svoje platforme nudi i po nekoliko meseci beplatnih obuka u različitim oblastima online poslovanja i usavršavanja.
  3. Facebook – Facebook grupe bave se poslovnim temama, proizvodima i uslugama, knjigama, kulinarstvom, fitnesom i sl. One povezuju korisnike zainteresovane za jednu temu u zatvorenoj ili otvorenoj komunikaciji prema javnosti.
  4. Twitter – Twitter je veoma poznat po svojoj ulozi u informisanju stanovništva o tekućim problemima, sa mnoštvom različitih mišljenja na teme koje sami izaberete (da pratite).

3. Pokrenite online biznis – ne čekajte krizu da stigne i kod vas

Živimo u eri četvrte industrijske revolucije, kada internet i društvene mreže na koje se spajamo imaju veliki značaj za razvoj, kako pojedinca, tako i društva uopšte.

Novo doba donosi i nova radna mesta, nove pozicije i nove šanse za proboj na tržištu. Ukratko: poslovati bez interneta i društvenih mreža ne možemo jer ako niste online, kao da ne postojite – što je odlična podloga za postavljanje novog biznisa – bilo da se radi o blogu ili prodavnici.

Društvene mreže mogu vam prilično koristiti u svrhu marketinga, jer se njima mogu targetirati korisnici gotovo svih dobi ako i oni koji više vremena provode na društvenim mrežama nego u realnom životu.

Ali, to ste već znali, zar ne?

Koristi od Facebook-a pokazuju se višestruke naročito među nešto starijim internet surferima, dok ćete za mlađu publiku morati da se preselite na instagram. Evo kako će vaš poslovni profil na nekoj društvenoj mreži definitivno biti zapažen:

  • Potražite najbolju fotografiju koja opisuje vaš proizvod.
  • Ne pišite dugačke statuse. Budite zažeti i sadržajni i potrudite se da budete aktivni u paralelnom korišćenju drugih mreža radi promocije proizvoda.
  • Proučite u koje su vreme aktivni korisnici koji su u vašoj ciljnoj grupi, pa tempirajte objave u skladu sa tim.
  • Pokrenete korisnike na interakciju: kreirajte pitanja, kvizove, nagradne igare i sl.
lap-top-caj-odmor-karantin-ucenje

4. Posvetite se svom zdravlju

Izazovi o raznim sportskim i rekreativnim aktivnostima šire se društvenim mrežama kao bujica! Učestvujte i vi u njima, zašto da ne? Ali ukoliko niste ljubitelj masovnih izazova i snimanja za društvene mreže – rekreativu možete pronaći i na drugi način.

Neke interaktivne platforme kao što su YouTube ili Instagram postale su mesto gde sportisti i fitnes instruktoriu različitih veština, poptuno besplatno postavljaju svoje savete i ideje za ishranu, pokazuju vežbe i dele znanja sa svojim pratiocima.

Rekvizite za vežbanje možete poručiti online i ubrzo ih očekivati na svojoj adresi, a možete i napraviti alternativna pomagala, koristeći celo pakovanje flaširane vode, a pojedinačne flaše kao tegove za ruke – pustite mašti na volju…

Od trenutka kada su prvi put dobile milione redovnih posetilaca, pa sve do danas, društvene mreže su promenile svet. Ali svet menjaju i mnoge druge stvari – mnoge loše stvari, kojima smo i ovih dana svedoci. Stoga – iskoristimo jednu lepu stvar koja ima moć da promeni svet, da promenimo sebe i sačuvamo zdravlje drugih.

bfkartica-baner-kupi-2020-1
Podeli sa prijateljima: