vas blog u doba karantina

Vaš blog u vreme karantina (Covid-19)

Dragi naši blogeri,

U toku je težak period koji malo ko od nas može da razume, da se prilagodi, a još manje da se u ovom periodu posveti svom najdražem poslu – pisanju bloga. Sada, kada o nesreći koja nas je snašla (virusu Covid-19), gledamo na televiziji, slušamo na radiju, a i društvene mreže su preplavljene što šaljivim tekstovima na račun ovog virusa, što neistinitim informacijama, ali i korisnim informacijama, malo ko ima volje da nastavi sa pisanjem o temama o kojima je do tada pisao jer, mislite vi: „Ko želi da čita o šminkanju, o recenzijama knjiga, o filmovima itd“?

            Mi mislimo da grešite! Želimo da vas podstaknemo i da preplavimo internet sadržajem koji ne sadrži, pogotovo netačne, informacije ko ovom virusu i da nastavimo da širimo blog zajednicu, iako smo svi kod kuće (prednost bloga i jeste to što se upravo, od kuće, u mirnim uslovima, najlepše i piše).

            Nije na odmet da, ukoliko smatrate da je to neophodno, tematiku vašeg bloga prilagodite ovoj aktuelnoj temi jer je neizbežna, ali nemojte misliti da je sve ono o čemu publika sada želi da čita – Covid 19 jer, i iz ove nevolje ćemo izaći i život će nastaviti da teče normalno, što mi od srca želimo da bude u najkraćem mogućem periodu, a vi nećete hteti da tada vašem blogu opadne gledanost, domet ljudi do kojih dopirete, pa čak i da izgubite publiku. Ne, to nikako nemojte dozvoliti! Pišite, pišite i pišite!

Ako nemate inspiraciju, zažmurite, odmorite, odslušajte neku kvalitetnu medidativnu muziku i pustite misli da se vrate u modus operandi kakav je bio pre vanrednog stanja i pišite tekstove baš sada, bolje nego ikada jer sada ste vašoj publici potrebni – sada kad je internet upravo preplavljen mračnim, vi ga obojite ponovo svetlim bojama.

            Da, mame žele da čitaju i dalje o deci, lepotice sigurno i dalje prate blogove o tome gde će moći da kupe kvalitetnu šminku, preporučujte filmove, muziku… Recite nam šta radite i kako se animirate, podstaknite i druge da pišu baš sada! Budite i vi vetar u leđa vašoj publici jer smo sigurno da vas i dalje prate!

            Tim Bloger festa vas poziva da zajedno preplavimo internet lepim tekstovima i da makar kroz njih, ne mislimo o virusu Covid-19 i da se kroz njih vratimo u lepa vremena, za koja ne sumnjamo, da će se u najkraćem periodu vratiti.

            Želimo vam dobro zdravlje, osmeh na licu i mnogo inspiracije!

Podeli sa prijateljima: