kako-napraviti-blog-wordpress-besplatno

Kako napraviti blog na WordPress -u besplatno

Želite da počnete blogovanje ali želite FREE tj. besplatnu verziju ? Onda čitajte dalje jer ćemo objasniti korak po korak kako da potpuno besplatno napravite vaš blog u WordPress-u.

Ako ste odlučni da uspete u blogovanju pročitajte ovaj post: Kako pokrenuti uspešan blog ?, za sve koji ne žele ograničenja u WordPressu, već žele da blog bude profesionalan i služi svojoj svrsi.

Da počenemo, prvo otvorimo sajt www.wordpress.com i kliknemo na dugme “Start your website“.

Zatim će vam se otvoriti sledeća stranica u kojoj upišete svoj email, username i password za registraciju.

Zatim u sledećem koraku odaberete opciju Blog >

Pojaviće vam se polje kategorija, gde izaberete okvirnu nišu u kojoj ćete početi blogovanje tj. vašuj kategoriju.

Onda je na redu korak 4 u kome upišete naziv bloga, mi smo za primer izabrali naziv “marijablog2019” i kliknemo “Continue“.

Kada unesete naziv bloga pojaviće vam se prozor (korak 5) kao ispod, pošto ovde biramo FREE blog (besplatan) idemo na opciju koju je ponudio kao FREE a to je u ovom slučaju marija1.travel.blog kliknemo na “Select”.

U poslednjem koraku 6 izaberemo opciju “Not sure yet? Start with free site” i to je sve.

Uspešno smo otvorili WordPress blog i to potpuno besplatno. Potrebno je naravno da potvrdite email i lansirate vaš blog.

Ovako izgleda kad želite da upravljate naslovnom stranicom u WP FREE verziji. Kada završite izmene idete plavo dugme “Update“.

Iz dashboarda ako izaberemo iz levog menija “Site” opvara se opcija “Posts” tu se nalaze naši postoti i klikom na dugme “Add New Post” pišemo novi post.

Za one koji žele ozbiljno da se bave blogovanjem pročitajte post: ” Kako početi blog i zaraditi blogovanjem “.

#blogerfest
bfkartica-baner-kupi-2020-1
Podeli sa prijateljima: