Kako organizovati putovanje u ženskom društvu?

Putovanja sa prijateljima obećavaju najbolji provod. Čućete ljude kako kažu da im nije ni bitno gde idu ako su u dobrom društvu. Čak i ako ste u vezi ili braku, ne morate uvek i svuda putovati sa svojim parom. Muškarci vole opuštene varijante putovanja, kada spakuju samo najpotrebnije stvari, sednu u auto i upute se na željenu destinaciju. I onda kada zaborave gomilu stvari ne pridaju tome veliki začaj. Kod žena je taj proces kompleksniji, zato ćemo pokušati da damo odgovor na pitanje kako organizovati putovanje u ženskom društvu. Bavićemo se izborom smeštaja, organizovanjem prevoza, pakovanjem za put i organizacijom na samom putovanju. 

Izbor i rezervacija smeštaja

Kada se žene organizuju za zajedničko putovanje, proces pripreme traje jako dugo. Ne zato što su žene komplikovanije od muškaraca, već zato što žele da sve savršeno pripreme. Najpre se nekoliko puta sastanu kako bi se dogovorile koja destinacija će biti njihov izbor. Gledaju ponude turističkih agencija, ali i smeštaje preko platformi booking.com, hotels.com, airbnb.com i slično. U poslednje vreme Instagram služi kao inspiracija za izbor idealnog smeštaja, naročito kad  je taj izbor u ženskim rukama. One gledaju fotografije soba, sa balkona, iz spa centra i upoređuju sa drugim objektima. Kada utvrde gde je najbolji odnos cene i kvaliteta, još nekoliko puta provere recenzije ili preporuke influensera. Ukoliko su se odlučile za putovanje u sopstvenoj režiji, bez posrednika, razmatraju opcije prevoza. U zavisnosti od udaljenosti mesta u koje su se uputile, razmatraju opcije aviona, autobusa ili automobila. Svaki vid prevoza ima svoje prednosti i mane, ali mi ćemo se ovaj put baviti putovanjem autom. Hajde sa saznamo kako izgleda ženski road trip!

Organizovanje prevoza

Iako imaju vozačku dozvolu, mnoge žene se ne usuđuju da voze automobil na neke duže relacije. Kada se drugarice dogovaraju koja od njih će voziti do izabrane destinacije, one ne poklanjaju previše pažnje mogućnostima automobila i prostoru za stvari, već sposobnosti onoga ko je za volanom. Mali automobili za žene praktični su za vožnju. Najbitnije je da se žena koja vozi oseća sigurno i komforno. Međutim, naporno je da jedna osoba vozi celu rutu, naročito ako su u pitanju relacije duže od 500 km. Zato je dobro da saputnice imaju vozačku dozvolu i mogu da upravljaju autom kojim su krenule na put. Tada će drugarica moći da se odmori i opusti isto kao i ostatak ekipe. Kada se ide na putovanje u ženskom društvu, usputne pauze na zanimljivom mestu za kafu ili na vidikovcu sa prelepim pogledom su obavezne. Žene razumeju jedna drugu kada su u pitanju „sitnice“.

Pakovanje za put

Žene obično voze manje automobile, koji imaju i manje gepeke. Kod putovanja autom, naročito u ženskom društvu, to može biti problem. Svaka žena sa sobom nosi mnogo stvari. Fenovi, četke za kosu, pegle za odeću, kozmetika, šminka, peškiri, aksesoar, odeća, obuća, zahtevaju velike kofere ili rančeve. Kako bi uštedele prostor prilikom pakovanja, žene nabavljaju vakuum kese za garderobu. U kofer će stati sve ono što su želele da ponesu, odevne kombinacije za sve prilike i savršene fotografije za kućne albume, društvene mreže, ali i nezaboravne uspomene.

Prilikom pakovanja važno je imati spisak neophodnih stvari. Kada se jednom napravi dobar spisak, on se može samo malo modifikovati kod svakog pakovanja. Za putovanje u inostranstvo prva stvar koju treba spakovati je pasoš koji važi minimum šest meseci od datuma povratka. Međunarodno zdravstveno osiguranje, navigacija, novac, kartice, telefon, punjač i, ako su potrebni, viza, zeleni karton i međunarodna vozačka dozvola su takođe na vrhu spiska neophodnih stvari za put. Sve ostalo se može lako kupiti. Pred put je važno posetiti sajt Ministvarstva spoljnih poslova i proveriti detaljnije informacije o zdravstvenoj, političkoj i bezbednosnoj situaciji na destinaciji. Kada putnik poseduje sve informacije, lakše će se snaći u nepredviđenim situacijama i rešiti svaki problem koji nastupi.

Kako izgleda putovanje u ženskom društvu na samoj destinaciji?

Žene vole da putuju sa svojim partnerima, ali putovanje sa drugaricama, koleginicama ili sestrama ima posebnu draž. One razumeju potrebe za lepom fotografijom, potrebno vreme za donošenje odluke u izboru hrane i pića u restoranu,  vreme za biranje idealne odevne kombinacije, ali i vreme za objavljivanje postova na društvenim mrežama ili fokus koji zahteva Instagram blog. Putovanje u ženskom društvu zato zahteva manje „obaveza“ tokom dana, jer će se uvek neka osoba iz ekipe čekati. Zakazane posete kulturno-istorijskim spomenicima treba unapred isplanirati, a sve slobodno vreme iskoristiti za opuštene kafe, šoping, šetnju ili kupanje. I dok muškarcima nije problem da se odvoje od ostatka ekipe i posete ono što su naumili, žene ipak više vole da impresije podele sa nekim. Zato je dobra organizacija izuzetno važna kada se putuje u ženskom društvu.

Podeli sa prijateljima: