Kako-otvoriti-PayPal-blog

Kako otvoriti PayPal nalog za blog ?

Blogeri su plaćeni za saradnju u većini slučajeva upravo putem PayPal-a koji je olakšao da na najlakši i najbrži način budu isplaćeni za odredjenu uslugu. Ovaj sistem plaćanja koriste kompanije jednako kao i pojedinci.

Kako funkcioniše PayPal ?

Slično platnom sistemu banaka PayPal koristi svoj sistem za plaćanje pojedinaca, kompanija i developera u realnom vremenu i transakcijom od samo nekoliko sekundi za razliku od banaka ili vikenda morate čekati do nekoliko sati ili dana (zavisi od banke).

Registracija

Na zvaničnom sajtu www.paypal.com izaberete da li želite kao pojedinac ili biznis (ukoliko imate firmu), i kliknete na dugme “Sign Up” kako bi otvorili nalog.

Možete koristiti desktop ili mobinu verziju (obe su FREE za instalaciju). Posebna registracija je za biznis a posebno za pojedinca.

Popunite vaše podatke i potvrdite autentičnosti istih (poslaće vam SMS verifikacioni kod) i napokon ste napravili nalog. Kako bi nekom poslali novac potrebno je da povežete vašu bankovnu karticu u Account Settings kao na slici ispod.

Klikom na “+ Link a new card” povezaćete vašu MasterCard karticu kako bi mogli da primate i šaljete novac drugima. Šta ako nemaš račun u banci? Ništa, možeš primati i slati novac kroz PayPal, kupovati proizvode online ali ne možeš podići novac u kešu.

Koliko traje da mi novac legne na račun u banci? Nakon što povučete novac (widraw /* transfer money) na svoju banku obično 3-5 radna dana. Ali se u praksi pokazalo da već kroz 48-72 sata novac bude na računu. Nekada trebate lično otići u banku da date izjavu “na osnovu čega vam je legao novac” kako bi vas oporezali ukoliko prodajete ili vršite neke usluge.

Koliko uzima PayPal za podizanje novca? Do 100 EUR negde oko 4EUR je fee koji uzima PayPal za svoje usluge. Ali ta cifra može varirati.

Kako da pošaljem PayPal link za plaćanje ?

U meniju odaberete Tools > Request Money i možete uneti email u polje ili možete kopirati link klikom na “Share your PayPal.me” link.

Vaš link će izgledati npr. https://www.paypal.me/vašeime Tak link kopirajte i tako napravite link za donaciju na blogu za sve koji žele da podrže vaš rad.

Naš paypal link je ispod i možeš donirati koliko god želiš. Jer mi kao ne-profitabilna organizacija sve ulažemo u članove i njihov razvoj.

Podrži blog zajednicu
Podeli sa prijateljima: