kako-popraviti-greske-error-wordpress-min

Kako popraviti 500 Internal Server Error u WordPressu ?

Unutarnja pogreška servera u WordPressu često je uzrokovana funkcijama dodatka ili tema. Ostali mogući uzroci interne greške u WordPress-u mogu biti:

  • oštećena .htaccess datoteka
  • ograničenje PHP memorije

Greška koja se pojavljuje izgleda nalik:

Provera ima li oštećene .htaccess datoteke ?!

Prvo što treba da uradite prilikom rešavanja greške unutrašnjeg servera u WordPress-u jeste provera oštecćene datoteke .htaccess fajla.

To možete učiniti preimenovanjem vaše glavne .htaccess datoteke u nešto poput .htaccess_old. Da biste preimenovali datoteku .htaccess, moraćete da se prijavite na svoju veb lokaciju pomoću aplikacije FTP ili File Manager u cPanel kontrolnoj tabli vašeg hosting računa.

Jednom kada se povežete, .htaccess datoteka će se nalaziti u istom direktorijumu gde cćete videti fascikle poput wp-content wp-admin i wp-include.

Povećanje ograničenja PHP memorije (WordPress Memory Exhausted Error)

Ponekad se može dogoditi unutrašnja greška servera ako iscrpite ograničenje PHP memorije.

Ako vidite unutrašnju grešku servera samo kada pokušavate da se prijavite na WordPress administratora ili prenesete sliku u svoj wp-admin, trebalo bi da povećate ograničenje memorije prateći sledeće korake:

  • Napravite praznu tekstualnu datoteku koja se zove php.ini
  • Zalepite ovaj kod unutra: memorija = 64MB
  • Sačuvajte datoteku
  • Otpremite ga u / vp-admin / folder pomoću FTP-a

Nekoliko korisnika je reklo da su izvršavanjem navedenog riješili problem na strani administratora.

Ako je povećanje limita memorije rešilo problem za vas, problem ste samo privremeno otklonili. I dalje morate pronaći uzrok koji iscrpljuje vašu memoriju.

Increase PHP Memory Limit in WordPress

Prvo morate da izmenite wp-config.php datoteku na vašem mestu WordPress hostingu. Tu datoteku možete pronaći kroz FTP ili vaš cPanel.

Zatim trebate da zalepite ovaj kod u wp-config.php datoteku pre reda koji kaže “That’s all, stop editing! Happy blogging.”

define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '256M' );

Uz člansku karticu ovu grešku će podrška rešiti umesto tebe i to u roku od samo nekoliko minuta. Kako bi tvoj blog neometano radio.

#blogerfest

Deaktiviraj sve WP Plugine

Ako nijedno od gore navedenih rešenja nije radilo za vas, onda je najverovatnije da je ova greška prouzrokovana određenim dodatkom.

Takođe je moguće da je to kombinacija aktivnih plugina koji nisu kompatibilni dobro jedan s drugim.

Nažalost, ne postoji jednostavan način da se to sazna. Morate da deaktivirate sve WordPress plugine odjednom i onda jedan po jedan aktivirate i tako nadjete onaj koji pravi odnosno dovodi do greške.

Podeli sa prijateljima: