Teme o kojima možete pisati na vašem modnom blogu

Modni blogovi su sve više popularni među zaljubljenicima u modu, a među njima ima i žena i muškaraca, starijih i mlađih. Ne postoji pravilo, a ni nekakav uslov koji predodređuje da li možete da se bavite modom profesionalno – bilo da poželite da sami dizajnirate, da radite kao modni konsultant ili da pišete svoj modni blog.

Bitno je da volite modu i da želite na kreativan način da tu svoju ljubav podelite sa drugima. Blog je sjajno mesto za to, a u nastavku teksta delimo sa vama ideje koje bi bile zanimljive da se nađu na vašem blogu.

Modne kombinacije koje se slažu uz ambijent ili priliku

Kada birate kombinacije koje ćete promovisati na svom blogu, vodite računa o svakom detalju i birajte dobar kadar za slikanje – prirodan, a opet da naglasi koji komad odeće ili nakita želite da pokažete.

Ako želite da slikate ručni sat Tissot na svojoj ruci, zanimljivo bi bilo da se potrudite oko ambijenta u kom bi se taj sat nosio. Ilustrovaćemo vam na primeru romantične večere.

Scenu ćete napraviti na sledeći način: nađite restoran koji volite da posećujete, odaberite pravo vino, elegantne vinske čaše i neke ruka na kojoj se nalazi sat sipa vino u vinske čaše. 

Time razbijete jednoličan način fotografisanja ručnih satova sa kojim se susrećemo na gotovo svakom sajtu, spajate modni detalj i atmosferu, te uverljivo i autentično prenosite svoju priču.

Načini da staro transformišete u novo

Na vašem modnom blogu možete imati poseban odeljak gde ćete deliti savete sa korisnicima kako da odeću koja im se pohabala, dosadila ili jednostavno nije više njihov stil – ne bacaju ili ne drže u ormanu. 

Posavetujte ih da prvo raspreme svoj orman i procene šta je to što više ne nose. Kada su izdvojili stvari, bilo bi korisno da ih poklone u svratišta za decu. To je jedan od način. Međutim, postoji  i drugi – da ih motivišete da toj odeći udahnu novi život. 

Na taj način, možete napraviti čitav serijal gde ćete slikati i opisivati proces transformacije suknje, pantalona ili jakne, bilo da ćete nešto skratiti, dodatno zašiti, ili pomoću boja za tkaninu naslikati nešto. Mogućnosti su u vašim magičnim prstima!

Saveti o pametnoj kupovini

Vaš modni blog može imati i edukativni kutak, gde možete deliiti sa svojim čitaocima savete kako da ne ulete u zamke potrošačkog društva, kako pravilno da raspolažu svojim finansijama, dakle – da kupuju pametno, u skladu sa svojim mogućnostima. 

Možete sa njima deliti trikove koje radnje sa polovnom robom mogu da obiću ili da naruče sa instagram stranica koje se bave prodajom polovne garderobe.. Uverite ih da tu mogu pronaći mnogo zanimljivih i unikatnih komada, a i da na taj način vode računa o ekoligiji, održivom životu i više pažnje posvećuju svakom komadu odeće koje planiraju da nose. Dakle, nema ishitrenih kupovina na veliko, već pažljivo i trezveno odnošenje prema svakom komadu.

Razgovori sa ljudima koji su u istoj industriji

Da biste povećali svoj uticaj na druge i ,,probili se’’ među konkurencijom, treba da se trudite da izgrađujete veze. Najbolji način je da se povezujete s ljudima koju su zaljubljeni u modu kao i vi i koji žele da svoju drugačijost dele sa drugima. 

Pričanje priča i povezivanje različitih iskustava je dobro da bi se povećala posećenost vašeg sajta, jer će na vaš blog svratiti i ljudi koji prate osobu koju intervjuišete.

Biti u koraku sa trendovima i događajima

Pored toga što želite da razmenjujete savete i iskustva sa svojim pratiocima, vaš blog će postati bogatije mesto ukoliko budete delili sa njima korisne informacije o najnovijim aktuelnostima iz sveta mode. Možete započeti i diskusiju povodom neke teme: na primer diskusiju povodm najnovijeg trenda, modne kolekcije ili neke modne revije. 

Isto tako je važno naglasiti na koji način prenosite vesti. Imajte na umu da o novostima koji se tiču sveta, pišu maltene svi. Budite drugačiji i unesite malo svoje ličnosti u taj tekst, tako što ćete dati svoj komentar na neku kolekciju, napraviti neko zanimljivo poređenje ili dati širi kontekst uopšte tog događaja (npr. Istorija nastanka nedelje mode u Nju Jorku).

Vaš modni blog ne treba da bude svaštara! Treba da se drži modnih tema ali ne grčevito. Dozvolite sebi da budete kreativni i da spajate nespojivo, pišući o stvarima koje vas inspirišu i o kojima volite da istražujete.

Podeli sa prijateljima: