Aplikacije koje svaki bloger i influenser treba da ima u svom telefonu

Zanimanja poput blogera i influensera neka su od najmlađih na svetu, i predstavljaju sve popularniji način ostvarivanja osnovnog ili dodatnog prihoda.

Influenseri su uticajne osobe koje na društvenim mrežama prati veliki broj ljudi, a imaju moć da na osnovu toga mogu da ostvare veliki uticaj na svoju publiku. Blogeri su orijentisani na pisanje različitog tekstualnog sadržaja za društvene mreže i web stranice, a uz to se takođe bave postavljanjem originalnih slika i video sadržaja. 

Osim toga, influenseri su često blogeri i obrnuto, a svojim delovanjem na društvenim mrežama predstavljaju novinu u digitalnom marketingu, koja ima sve veći značaj u poslednjih nekoliko godina. 

Ove vrste zanimanja najčešće su vezane za rad od kuće i to preko mobilnih telefona, pa im ovi uređaji pružaju jedan od osnovnih alata za rad. Najbolja zaštita za mobilni telefon je dobra maska, pa samim tim predstavlja sastavni deo opreme za mobilne telefone, uz druge korisne elemente značajne za zaštitu i efikasniji rad. Ipak, dodaci koji fizički štite telefon i doprinose njegovoj upotrebi nisu ni mali deo toga što je jednom dobrom influenseru potrebno. 

U nastavku teksta saznajte koje su to aplikacije koje blogeri i influenseri najčešće koriste.

Aplikacija Blogger vam omogućava objavljivanje tekstova gde god da se nalazite

Aplikacija Blogger za mobilne telefone je odličan način da sebi obezbedite besplatnu platformu na kojoj možete objavljivati svoj sadržaj. Pogodnosti koje nudi pomenuta aplikacija su poprilično velike.

Pre svega, mogućnost da napišete post, koji je moguće sačuvati kao radnu verziju ukoliko još uvek smatrate da nije spreman za objavljivanje. Čak i kada objavite nešto za šta smatrate da nije dovoljno dobro, postoji opcija za ispravku postojećeg sadržaja.

Dodavanje slika u vaše postove je podjednako bitno kao i sređivanje tekstova, s obzirom na bolju vizualizaciju sadržaja za korisnike.

Postoji i opcija aktiviranja više naloga na aplikaciji Blogger, što vam pruža mogućnost da razvijete više različitih biznisa u isto vreme. Takođe, možete dizajnirati stranicu kako želite uz veliki broj templejtova koji omogućavaju odabir najpribližnijeg vašem stilu.

Aplikacija vam pruža mogućnost da zarađujete od pisanja blogova jer nudi opcije za povezivanje sa GoogleAdSens alatom ili postavljanje plaćenih reklama.

Uz Google Analytics se bolje upoznajte sa svojom publikom

Aplikacija Blogger ima opciju za direktno povezivanje sa aplikacijom Google Analytics za detaljno upoznavanje sa publikom radi prilagođavanja vašeg sadržaja. Putem ovog alata, možete saznati kakav prvi utisak ostavljate na vaše posetioce, a bounce rate za pojedine stranice će vam skrenuti pažnju na to koji sadržaj odgovara čitaocima. 

Takođe, preko aplikacije Google Analytics možete pratiti za koje ključne reči se vaš blog rangira na pretraživaču. Uz detaljnije upoznavanje sa bitnim i osnovnim SEO elementima  možete prilagoditi vašu stranicu i omogućiti da ona izbije visoko u pretragama na Google pretraživaču.

Napravite tehnički potkovan sadržaj uz Google Docs

Pored kvalitetnog, proverenog i gramatički ispravnog sadržaja za vaše korisnike, bitno je da tekstovi koje pišete budu dobro tehnički pripremljeni, u čemu vam može pomoći aplikacija za mobilne telefone Google Docs.

Ukoliko imate dobru ideju za pisanje teksta, a niste potpuno sigurni kako da je pretočite u reči, preko pomenute aplikacije možete podeliti dokument i dopustiti posetiocima da ga vide, poprave i rade zajedno sa vama. 

Aplikaciji je moguće pristupiti sa bilo kog uređaja pa i sa mobilnih telefona, te tako možete menjati svoje tekstove gde god da se nalazite.

Blogovi zahtevaju kvalitetan vizualni sadržaj

Ako želite da se aktivno bavite pisanjem blogova i na taj način ostvarite određeni uticaj na vašu online zajednicu, pored tekstualnog sadržaja, ljudima će za oko zapasti i vizeulni sadržaj koji nudite na vašoj stranici. 

Aplikacija Pixlr Express omogućava vam da prilagodite i obradite slike onako kako vi sami smatrate da treba. Takođe, postoji mogućnost primenjivanje različitih filtera i to sve sa mobilnih uređaja što je do pre samo nekoliko godina bilo tehnički neizvodljivo. 

Ne zapostavite nijedan kanal oglašavanja

Oni koji su aktivni na više društvenih mreža i na ta način pokušavaju da održe kontakt sa svojom publikom znaju koliko ume da bude zahtevno objavljivanje sadržaja u isto vreme na više digitalnih kanala.

Međutim, uz aplikaciju Buffer pomenuti problem više ne postoji, s obzirom da preko pomenutog alata možete zakazivati objave na više kanala komunikacije i tako uvesti red u svoje poslovanje.  

Mobilni telefoni se danas poprilično puno koriste za saznavanje različitih informacija i značajno nam olakšavaju funkcionisanje, pa tako igraju ulogu i u svetu biznisa, posebno za influensere i blogere. Aplikaije koje smo opisali u prethodnom tekstu značajno doprinose efikasnijem radu blogerima, koji pokušavaju da ostvare svoj uticaj preko digitalnih kanala komunikacije. Nadamo se da vam je tekst dao zanimljive informacije koje će vas motivisati za dalje istraživanje ove tematike.

Podeli sa prijateljima: