Igranje video igrice preko telelvizora

Gejmeri na YouTube – saveti za pokretanje i kreiranje sadržaja za gejmere

Sa porastom onlajn igara i striminga, mnogi igrači su zainteresovani da pokrenu sopstveni YouTube kanal kako bi pokazali svoje veštine, komunicirali sa svojom publikom, pa čak i zarađivali za život od toga! 

U ovom vodiču ćemo proći kroz neke od koraka koje treba da preduzmete da biste pokrenuli sopstveni YouTube kanal za igre. Sedite udobno u svoje gejmerske stolice, polećemo!

Podešavanje YouTube kanala 

  1. Prvi korak ka pokretanju sopstvenog YouTube kanala za igre je da napravite Google nalog, ako ga već nemate. 
  2. Zatim idite na YouTube i prijavite se sa svojim Google nalogom. 
  3. Kada se prijavite, kliknite na ikonu profila u gornjem desnom uglu i izaberite „Kreiraj kanal“ iz padajućeg menija. Ovo će vas odvesti na stranicu na kojoj možete da izaberete ime za svoj kanal i da izaberete sliku profila i naslovnu fotografiju.
  4. Kada postavite svoj kanal, vreme je da počnete da ga prilagođavate. Možete dodati opis svog kanala, kreirati plejliste za svoje video snimke i dodati veze do profila na društvenim mrežama ili veb lokacije.
  5. Takođe je dobra ideja da napravite uvodni video kako biste svojim gledaocima dali predstavu o tome šta mogu da očekuju od vašeg kanala.
neko drži kontrolor konzole za video igre

Kreiranje gejmerskog sadržaja

Najvažniji deo vašeg YouTube kanala za igre je, naravno, sadržaj koji kreirate. Evo nekoliko saveta za pravljenje zanimljivih i visokokvalitetnih video snimaka za vaš kanal.

Izaberite svoju nišu

Kada odlučujete o niši za svoj YouTube kanal za igre, razmislite o tome koju vrstu sadržaja volite da kreirate i šta će odjeknuti kod vaše publike. 

Da li ste dobri u igranju određene igre? Da li imate jedinstvenu perspektivu o određenom žanru igara? Da li uživate u stvaranju šaljivih komentara na svoju igru? 

Kada identifikujete svoju nišu, fokusirajte se na kreiranje sadržaja koji je u skladu sa tom nišom.

Investirajte u kvalitetnu opremu

Iako ne morate da trošite bogatstvo na opremu, ulaganje u pristojan mikrofon i kameru može napraviti veliku razliku u kvalitetu vaših video zapisa. Loš kvalitet zvuka može biti velika prepreka za gledaoce, pa obavezno uložite u mikrofon koji može da snima jasan zvuk. Slično tome, visokokvalitetna kamera može učiniti da vaši video snimci izgledaju profesionalnije i privlačnije.

Planirajte svoje video zapise

Pre nego što počnete da snimate YouTube video snimke za igre, odvojite malo vremena da isplanirate svoj sadržaj. Razmislite o glavnim tačkama koje želite da pokrijete, o svim šalama ili anegdotama koje želite da uključite i o svim specijalnim efektima ili uređivanjem koje želite da koristite. Razmislite o pravljenju nacrta ili skripte za svoj video kako biste bili na pravom putu.

Uključite se sa svojom publikom

Angažovanje sa publikom je ključno za stvaranje lojalnih pratilaca na YouTube-u. Odvojite vreme da odgovorite na komentare i pitanja o vašim video snimcima i razmislite o stvaranju zajednice oko svog kanala tako što ćete se družiti sa svojim gledaocima na društvenim mrežama. Takođe, možete razmisliti o hostovanju strimova uživo ili sesija pitanja i odgovora da biste dodatno komunicirali sa svojom publikom.

Budite dosledni

Doslednost je ključna kada je u pitanju stvaranje publike na YouTube-u. Pokušajte da otpremate video zapise po redovnom rasporedu, bilo da je to jednom nedeljno ili jednom dnevno. Ovo pomaže vašim gledaocima da znaju kada da očekuju novi sadržaj od vas i može da vam pomogne u izgradnji očekivanja za vaš sledeći video.

Promovišite svoj kanal

Kada napravite neke video snimke za svoj YouTube kanal, vreme je da počnete da ih promovišete. Delite svoje video zapise na platformama društvenih mreža kao što su Twitter i Instagram, i obratite se drugim YouTuberima u svojoj niši radi saradnje. Takođe možete učestvovati u zajednicama za igre na mreži da biste objavili svoje ime i izgradili sledbenike. Razmislite o kreiranju trejlera ili uvodnog videa za svoj kanal kako biste se predstavili potencijalnim gledaocima.

Saradnja sa drugim vlogerima i blogerima u vašoj niši može biti odličan način za unakrsnu promociju vaših kanala i dosezanje nove publike. Razmislite o tome da kontaktirate druge kreatore i predložite video ili seriju za saradnju. Ovo može pomoći da se vaš sadržaj izloži njihovoj publici i obrnuto, a istovremeno pruža novi i zanimljiv sadržaj za svoje gledaoce.

Platforme društvenih mreža kao što su Twitter, Instagram i Facebook mogu biti moćni alati za promociju vašeg YouTube kanala za igre. Razmislite o deljenju video zapisa na svojim profilima društvenih medija i korišćenju hashtagova da povećate vidljivost. Takođe možete da koristite društvene medije da biste komunicirali sa svojom publikom i promovisali predstojeće video snimke ili strimove uživo.

Prateći ove savete, bićete na dobrom putu da kreirate zanimljiv i kvalitetan sadržaj za svoj YouTube gejmerski kanal! Zapamtite da stvaranje pratilaca na YouTube-u zahteva vreme i trud, ali uz posvećenost i doslednost možete da kreirate uspešan kanal i povežete se sa zajednicom gejmera koji isto misle.

Podeli sa prijateljima: