Intervju sa Denisom Jovanovićem

Denise, sreo si stranca na ulici, i on zahteva da mu se predstaviš u tri osobine. Šta bi prvo naveo?

1.Spontan.

2.Pozitivan.

3.Duhovit.

Denis Jovanović je nama poznat kao najuspešniji, mladi model i maneken sa naših prostora, a inače je privatno:

Sve suprotno od predstavljenih slika.

Neko ko će vas uvek nasmejati,dići kada je loše.

I bodriti da idete ka najboljem 💪🏽

Kada si odradio prvi editorijal/posao za neku veći magazin/ Brend, kako si se osećao?

UVEK donesem istu energiju na svako snimanje,bez obzira na veličinu posla,svaki odradim isto. Sve što radim, radim najbolje što znam i mogu.  Tako uspem da skoro svakog klijenta zadržim i radim bar još jednom, dešavalo se da predstavljam isti brend i do 7 puta, Što je u moru modela jako teško.

Prolaziš pored svog bilborda koji u većini situacija nadmašuje prirodnu veličinu, kako se osec-s? Da li te u Srbiji prepoznaju na ulici?

Iako sam neko ko je svoj prvi bilbord doživeo sa 15, nikada nisam ravnodušan.

Uvek pokušavam biti kul i proći kao da to nisam ja, ali mi ne ide! Uvek zastanem na momenat, pa se nakezim kao da sam lud. A onda nastavim dalje. Zahvalan, ispunjen…I ponosan na to dokle sam stigao.

Da, prepoznaju često i priđu, to mi uvek bude simpatično 🙂

Po tvom mišljenju, država u kojoj može da se živi od modelinga (pogotovo ako si momak) je:

Amerika definitivno.

Moja nesuđena zemlja, u kojoj sam najviše tražen a i dalje čekam radne papire koji mi onemogućavaju odlazak.

Da nisi model, čime bi se bavio? Imaš li skrivenih talenata?

Tek sada otkrivam sebe i intresujem se za stvari za koje nikada nisam. Tako da čime ću se baviti  videćemo za par godina, bitno je da imam neke vizije i planove.. A što se talenta tiče, svašta nešto ja znam.

Koliko instagram ili neka druga društvena mreža može da utiče / pojača popularnost jednog modela?

Na instagramu, neko ko ume i ima volje, može napraviti i dobiti svašta nešto. A opet ništa ni ne znači.

Na kastingu vam niko ne gleda instagram, već ono što je ispred njih. Vas i vašu pojavu. Meni je lično zbog toga i drago. I nadam se da će se era instagrama polako ugasiti jer smatram da smo SVI MI MNOGO VIŠE OD BROJA LAJKOVA I PRATIOCA!

Da li razgovaraš sa fanovima preko društvenih mreža? Koji je kompliment koji ti je ostao urezan? A kritika?

Ne mogu da nazovem ljudi koji mi pišu fanovima, ja nisam estrada ili tako nešto,ja imam ljude koje inspirišem i nasmejem. Da , odgovorim na neko pitanje, kompliment, sa kritikama nemam problem čak ih i više volim od komplimenta. Ukoliko naravno nije dušmanska kritika, ako jeste, ja ih ni ne blokiram niti brišem, nego pustim da gledaju i gledaju i crknu što bih ja rekao .. 🙂

Naša najpoznatija manekenka Ivana Stanković te spominje u svojoj knjizi i navodi da si bio spreman i sa 14 godina. Kakav je osećaj pročitati tako nešto o sebi? Da li si radio na sebi u periodu od 14te do 17te godine i šta?

Pa šta reći o Ivani Stanković? Ženi koja je među prvima u Staroj Jugoslaviji probila barijeru, i u onom vremnu iskazala želju za nečim što u tom vremenu nije bilo svakodnevno.

To je jedna Hrabra, dobra,moralna žena koja je sve predrasude modelinga zgazila. I kada neko sa tim kredibilitetom govori tako o vama, onda ja ne treba ništa dalje da komentarisem.

Ja moram da kažem da sam u mladjim danima bio mnogo borben, kada sam dobio agenciju u Beču koja je bila osrednja i sa ostalom grupom modela trebao da posetim kasting direktore. Moj tadašnji buker je rekao da nisam dovoljno spreman i da moram da se vratim za Beograd. Bio sam tada sam u Beču, mislim da sam imao 15 godina . Sad mi je smešno ali tada sam plakao (bukvakno) jer sam mislio da je to kraj. Tako sam se sam sa koferima vratio za Srbiju. odlučio da ću  mimo toga razbiti a da me ta agencija neće videti, nikada više nisam otišao u tu agenciju već samo malo nakon toga dobio najbolju i najveću agenciju koja me je predstavljala tada u Beču, a ja sam  trenirao, učio Engleski, fotografisao i radio po Srbiji , i čekao svoj momenat 🙂

Da tvoj glas može da odjekne i da ga čuje ceo svet, a da imaš pravo samo na jednu rečenicu, šta bi rekao?

Verovatno bih rekao da nikada nije kasno za novi početak i da počnu odmah, da vole, da budu voljeni. I da se prema prirodi, ljudima, životinjama ophode kao prema sebi. I da promena ovog sveta kreće od nas samih.

Koju supermoć bi voleo da imaš i zbog čega?

Voleo bih da mogu da letim. Obišao bih celi svet.

I za kraj, koja bi tvoja poruka bila mladim manekenima, mladim fashion blogerima (pogotovo muškom delu) i šta bi rekao 10 godina mlađem sebi?

Poručio bih im onu staru najčešću ali najispravniju i najtačniju rečenicu.

A to je da nikada ne odustaju ukoliko nešto stvarno žele, i da je stvarno sve uz disciplinu, rad i trud i naravno određeno vreme sve moguće.

Uf, znači sebi sa 12-13 godina ?

Kada bih mogao tako da se vratim deset godina unazad, verovatno mali Denis nikada ne bi znao da je to budući on.

– Uroš Timić

Podeli sa prijateljima: