Intervju sa Stefanom Radovićem

1. Šta bi poručio 10 godina mlađem sebi?

Stefi nikada ne gasi svoj sjaj zarad drugih. Ma šta god da se dešavlo ne zaboravi nikada da nisi sam. Beskrajna snaga, ljubav i mir se nalazi u tebi. Neslušaj ljude koji ti govore da ne vrediš, da nisi dovoljno dobar. Nemoj se davati za šačicu ljubavi. Čuvaj one koji znaju iskreno da te nasmeju. Sve što ti se bude desilo desiće ti se sa razlogom. I ne zaboravi kada zavoliš sebe ceo svet će zavoleti tebe. Idi sad u život Sunce milo i nastavi da sijaš!

2. Stefane, tvoje metode i motivacije su fenomelane, koristiš se skoro svim društvenim mrežama i to je dobro. Na koje sve načine ti društvene mreže pomažu da dođeš do publike?

Društvene mreže su čarolija koja se desila ljudima u 21. veku. Poruku koju želim da pošaljem, može videti na hiljade ljudi. Takođe ta poruka se može poslati kroz mnoge vidove, kao što su su pisana reč u blogovima, video klipovi, fotografije, lajvovi, itd.

3. Da moraš da se odlučiš samo za jednu platformu, koja bi to bila i zbog čega? Koje su njene prednosti u odnosu na ostale?

Mislim da bi to bio INSTAGRAM, jer mi daje dovoljno prostora da izrazim svoju estetičnu i umetničku stranu, kroz celokupni izgled profila. Još jedna njegova prednost su lajvovi, koji su mnogo brži. U smislu, ne kasne kada izgovorim rečenicu, a slušaoci čuju posle 3 min. :D kao što se dešava na Facebook-u. To doprinosi dobroj komunikaciji i razmeni informacija između mene i slušaoca. Ono što su mane Instagrama su ograničena tekstualna forma i nemogućnost linkovanja ispod posta, koje bi olakšale mnogo toga.

4. Da nisi motivacioni govornik, čime bi voleo da se baviš?

Od detinjstva me je zanimala umetnost. Obožavao sam da pevušim balade, da slikam našu planetu punu šarenih boja, da glumim, da pišem pesme, igram po ceo dan po kući… Stoga mislim da bi to definitivno bila umetnost, možda čak i dramska umetnost.

5. Da li smatraš da je popularna psihologija nešto je ušlo u hiperprodukciju u 21. veku?

Na osnovu mog mišljenja mislim da nije. I da je tek treba rasprostraniti još više na našim prostorima. Jer koliko nas, nažalost, kroz TV i razne rijalitije, kroz novine i okruženje borbarduju vestima kako se nikada gore nije živelo, kako nema posla, kako svaki dan neko počini nasilje, samoubistvo, ubistvo i ostale negative izjave. Smatram da treba što više ljudi širti poruku KOLIKO JE OVAJ SVET PREDIVNO MESTO ZA ŽIVOT. Možda bi na taj način više čuvali jedni druge i sam u planetu.

6. Ko su bili tvoji uzori kada si počeo da se baviš poslom kojim se baviš? Kako vidiš sebe za 10 godina?

LUJZA HEJ. Evo i razlog i zašto. (https://www.youtube.com/watch?v=RkMr7fursmc&t=7s )

Za 10 godina vidim sebe srećnog.

7. Kakav je tvoj odnos sa publikom? Voliš li da se posvećuješ komentarima na društvenim mrežama i da ih čitaš / odgovaraš na njih?

Verujem da je odličan s obzirom na reakcije i poruke podrške koje svakodnevno dobijam. Sve čitam, mailove, poruke i komentare. Uvek se trudim koliko mi obaveze dozvoljavaju da svima odgovorim. Voleo bi da mogu svima jednako da se posvetim, ali to uspešno radim kada držim radionice i predavanja. Ta naša sinergija je čarobna.

8. Da imaš pravo da odabereš jednu supermoć, koja bi to moć bila i zbog čega?

Da mogu da razgovaram sa životinjama i biljkama. Mislim razgovaram ja i sad.. hahaha, ali da se razumemo. Voleo bi i njima pomoći.

9. Sreo si svog zlog dvojnika. Šta ćeš mu prvo reći?

Pogledao bi svog dvojnika direktno u oči i rekao bi mu: – Brate hajde ti i ja da popijemo jedan kvas. :D Posle toga i razgovora sa mnom bi postao divna duša. GARANTOVANO. :D

10. Tvoja poruka za sve mlade blogere i za sve one koji žele da se bave motivacionim govorom i da motivišu druge jeste:

Ako si na početku prati trendove, dok ne počneš da postavljaš svoje trendove. U sve protkaj svoj dar. Nikada ne zaboravi na sebe i one koji te vole, jer sve će proći i dobri i loši dan. Sve je prolazno, tvoja reakcija na sva ta dešavanja je sve. Nemoj odustati od onog dobrog u tebi i nikad ne zaboravi zbog čega si počeo. Prati svoje unutrašnje vođstvo i ono će ti pokazati put. Kao što pišeš blogove, piši i bajku svog života. Jer ŽIVOT JE BAJKA, ČIJI SI TI PISAC.

Ako još uvek niste čuli za “bajku u tegli” toplo vam savetujemo da pročitajte na linku https://stefanradovic.com/bajkautegli/

– Uroš Timić

Podeli sa prijateljima: