kako-izabrati-najbolji-hosting-za-blog-web-min

Kako izabrati najbolji hosting za blog ?

Ako počinjete blog onda sigurno želite da imate pouzdan i brz hosting. Zašto je brzina i stabilost važna u odabiru hostinga za WordPress blog? Zar nije dovoljan dobar content za uspešan blog? – Donekle ste u pravu content je najvažniji za uspešan blog. Medjutim, nije samo sadržaj važan da blog napreduje na guglu.

Pre nego predjemo na stvar i suštinu a to je “Kako da odaberemo najbolji hosting za naš blog”, pokušaćemo da detaljnije objasnimo ovu temu: pokrenuli ste blog, sadržaj je super ali nakon nekog vremena i dalje nemate puno poseta na blogu (veća poseta – više benefita). Kako bi vaš blog napredovao ključno je da se dobro rangira na Googlu zar ne? Za to je zaslužna SEO optimizacija.

Upravo je na neki način i SEO optimizacija ta koja koči vaš blog da koristan content koji pišete vidi što veći broj ljudi. Složićete se da kada ljudi nešto traže na guglu ne idu dalje od 2-3 stranice, takodje da napomenemo da preko 60% poseta dolazi sa mobilnih uredjaja. Ovo su samo neki od 200 parametara koje Google uzima u obzir kada rangira vaš blog.

Kakve veze ima SEO optimizacija sa HOSTINGOM na blogu?

Spomenuli smo da postoji više od 200 parametara za rangiranje na guglu. Izdvojićemo neke od važnijih: kvalitetan sadržaj, brzina očitavanja, verzija sistema, prilagodjenost bloga za mobile uredjaje.

Responsive design znači da vaš blog treba biti prilagodjen svim uredjajima kao što su PC, laptop, mobilni i tablet. UX dizajn (User Experience) ukoliko vaš blog nije optimizovan za sve uredjaje to će korisničko iskustvo biti loše – samim tim će odmah izaći sa bloga što povećava bounce rate (procenat napuštanja web stranice).

Stopa napuštanja stranice je termin Internet marketinga koji se koristi u analizi web prometa. Predstavlja procenat posetilaca koji udju na sajt i napuste ga, a ne pregledaju druge stranice unutar istog sajta.

Wikipedia
responsive-blog-mobile

Brzina očitavanja bloga zavisi od hosting performansi kao i najnovije verzije baza u ovom slučaju verzija PHP 7.0 pa naviše. Ukoliko je vaš sistem verzije PHP 5.6 onda je u tom slučaju blog “zastareo” čak postoji mogućnost da neki elementi nisu kompatibilni te pokazuje grešku.

Kod (code) bloga se treba optimizovati kako bi se brzo očitavao korisniku, ali nekada ni to nije dovoljno te je potrebno imati hosting koji će svojim performansama dati brže očitavanje.

Ne želite da korisnik ode sa vašeg bloga jer je previše spor. Još jedan od Google SEO parametara jeste i vreme koje korisnik provede na vašem sajtu. Što je duže korisnik na vašem blogu to će gugl smatrati da je vaš blog koristan i “pogurati” ga na bolju poziciju.

Neki hosting provajderi imaju specijalne hostinge za WordPress blog i na taj način super SSD diskovima vaš blog postaje brži – što je super stvar :)

Uz sve to dolazi i SSL sertifikat – to je onaj zeleni katanac koji stoji pored naziva domena.

Ovako izgleda siguran sajt za korisnike sa SSL sertifikatom

Ovaj zeleni katanac (SSL – https;// ) označava da je vaš blog siguran za korisnike. Ovakav domen imaj prednost u rangiranju na Guglu. Ono što je zanimljivo jeste da neki hosting provajderi uz paket nude i besplatan SSL sertifikat.

Primer kompanija PLUS hosting tu uslugu nudi za sve hosting pakete koje uzmete kod njih. Imaju besplatnu podršku i vrše migraciju iz Blogger u WordPress/ lični blog, a to znači da će prebaciti sve podatke sa free hostinga bez bojazni da ćete nešto izgubiti.

Koje su razlike u FREE hostingu i plaćenom? Pročitajte klikom ovde.

Šta je potrebno za najbolji hosting paket?

  • brzina
  • PHP verzija (minimum php 7.0 i novije)
  • prostor (*slike zauzimaju najviše prostora zato ih dobro optimizujte)
  • SSL sertifikat
  • cPanel
  • Webmail
  • 1-click installer (u jednom kliku instalirajte WordPress blog)
  • backup
  • anti spam / malware protection
  • podrška koja je uvek spremna da pomogne

Shodno budžetu izaberite hosting provajdera koji nudi sve navedeno i bićete na pravom putu da od bloga napravite uspešan biznis.

Evo nekih predloga najboljih hosting paketa od Plus hostinga.

Za BLOG je dovoljan Elektron paket :)

Za sve nedoumice i dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

#blogerfest
Podeli sa prijateljima: