Kako povezati Google Adsense i blog - zaradite od reklama | BLOGER FEST
PRIJAVI SE
Blog zajednica za ceo Balkan
Blog zajednica za ceo Balkan
google-adsense-ads-blog-monetizacija-kako-povezati 2019

Jedan od načina da zaradite na guglu je kroz Google Adsense. Ubacivanjem google reklama tj banera u vaš blog možete zaraditi svaki put kada neko klikne na njih.

Procenat zarade od Googla tj. cena po kliku nije ista za sve države. Naravno visina zarade zavisi i od reklama tj kampanje koja se prikazuje na vašem blogu kroz Ads baner.

Kako se registrovati na Google AdSense ?

Proces registracije se može izvršiti ukoliko imate web blog. Registraciju vršite na linku: Google Adsense . Otvoriće vam se nova stranica kao na slici ispod gde trebate popuniti podatke.

Kada popunite sve podatke i posle proverite vaš email (potrebno da prodje neko vreme da odobre nalog).

Kada se ulogujete videćete dashboard koji izgleda ovako:

Ono što je neophodno da uradite jeste da povežete vaš blog sa Adsense kako bi se gugl reklame mogle prikazivati. U sekciji sa leve strane „Sites“ il Auto Ads dobićete kod koji je potrebno dodati u sajt tj. kopirati ga izmedju <head> kopirate kod ovde </head> .

Kako naći ove naredbe u WordPressu? Dashboard > Appearance > Theme Editor > header.php gde se inače i nalazi naredba <head></head>.

Druga stvar koju trebate dodati je ads.txt fajl koji se dodaje u hostingu tako da fajl bude smešten u www.nazivbloga.com/ads.txt . Šta ovo znači tačno? To znači da samo uploadujete ads.txt u public_html folder gde se inače nalazi ceo sadžaj bloga.

Nakon što to sve uradite potebno je nekoliko dana kako bi odobrili, redovno proveravajte vaš email.

Kada dobijete mail u kome piše da ste odobreni i da jvaš nalog spreman da zaradjuje, ulogujete se u Adsense nalog gde birate format google reklama koje želite da se prikazuju.