google-adsense-ads-blog-monetizacija-kako-povezati 2019

Kako povezati Google Adsense i blog – zaradite od reklama

Jedan od načina da zaradite na guglu je kroz Google Adsense. Ubacivanjem google reklama tj banera u vaš blog možete zaraditi svaki put kada neko klikne na njih.

Procenat zarade od Googla tj. cena po kliku nije ista za sve države. Naravno visina zarade zavisi i od reklama tj kampanje koja se prikazuje na vašem blogu kroz Ads baner.

Kako se registrovati na Google AdSense ?

kako-monetizovati-blog-wp

Link za registraciju: https://www.google.com/intl/sr_rs/adsense/start/#/?modal_active=none

Proces registracije se može izvršiti ukoliko imate web blog. Registraciju vršite na linku: Google Adsense . Otvoriće vam se nova stranica kao na slici ispod gde trebate popuniti podatke.

monetizovati-blog

Kada popunite sve podatke i posle proverite vaš email (potrebno da prodje neko vreme da odobre nalog).

Kada se ulogujete videćete dashboard koji izgleda ovako:

monetizovati-blog

Ono što je neophodno da uradite jeste da povežete vaš blog sa Adsense kako bi se gugl reklame mogle prikazivati. U sekciji sa leve strane “Sites” il Auto Ads dobićete kod koji je potrebno dodati u sajt tj. kopirati ga izmedju <head> kopirate kod ovde </head> .

monetizovati-blog-2

Kako naći ove naredbe u WordPressu? Dashboard > Appearance > Theme Editor > header.php gde se inače i nalazi naredba <head></head>.

Druga stvar koju trebate dodati je ads.txt fajl koji se dodaje u hostingu tako da fajl bude smešten u www.nazivbloga.com/ads.txt . Šta ovo znači tačno? To znači da samo uploadujete ads.txt u public_html folder gde se inače nalazi ceo sadžaj bloga.

Nakon što to sve uradite potebno je nekoliko dana kako bi odobrili, redovno proveravajte vaš email.

Kada dobijete mail u kome piše da ste odobreni i da jvaš nalog spreman da zaradjuje, ulogujete se u Adsense nalog gde birate format google reklama koje želite da se prikazuju.

Možete po želji uneti custom html kod na odredjenim pozicijama na blogu koje će prikazati google baner samo na tim mestima.

Sada kada ste postavili sve možete da radite na postovima. Jer znamo da je SEO optimizacija važna ukoliko želimo da se naš blog rangira na 1. strani Googla.

Koliko se novca može zaraditi od gugl reklama (Google Adsense) ?

Zavisno od broja poseta, odnosno broja klika na reklamnom baneru. Imajte u obzir da je Google pametan i da tačno zna koliko jedinstvenih korisnika je kliknulo na reklamu, shodno tome on isplaćuje za svaki klik. OSIM u slučaju kada sami klikćete na reklame – a to može i kazniti tako što će deaktivirati ili blokirati vaš Adsense nalog zbog zloupotrebe.

Kada iznos predje 70 EURA onda priključujete vašu karticu na koju će Google prebaciti vaša zaradjena sredstva.

Izračunaj zaradu kroz AdSense kalkulator

Možete izračunati na osnovu kategorije bloga i regije u svetu koliko bi u nekoj računici mogli zaraditi na blogu. Kalkulator možete pronaći na linku: https://www.google.com/intl/sr_rs/adsense/start/

adsense-ccalculator-money
Podeli sa prijateljima: