kako-promeniti-password-lozinku-cpanel-phpmyadmin-wordpress-blog

Kako promeniti lozinku (password) u WordPress kroz cPanel i phpMyAdmin

Da li želite da resetujete lozinku za WordPress blog? Ako niste u mogućnosti da resetujete svoj WP admin password kroz email, postoji način da je resetujete direktno u svojoj WordPress bazi podataka pomoću phpMyAdmin koji se nalazi u Cpanelu. U ovom postu ćemo vam pokazati kako lako možete resetovati WordPress lozinku u phpMyAdmin.

Zašto resetovani password kroz phpMyAdmin?

Recimo da ste zaboravili šifru za login, klikom na link Lost your password? kao na slici ispod možete resetovati lozinku tako što će WP sistem poslati na vaš email link za promenu lozinke.

Ali šta ako je neko hakovao vaš blog? Promenio email za login? Resetovao šifru umesto vas? Ne možete da se setite koji email ste vezali za admina? – Sva ova pitanja vode do jednog odgovora: resetuj password direktno u WP bazi podataka.

Ulogujete se u cPanel i kliknete na opciju phpMyAdmin.

Gde će otvoriti bazu podataka i tu odaberete vašu bazu sa leve strane. Ne znate kako da pronađete bazu vašeg bloga?

Sada tražimo “{table-prefix}_users” gde se inače nalaze svi podaci korisnika, što je u ovom slučaju wp_users tu klikenemo na “Browse” kako bi otvorili i izmenili password bilo kog usera.

Sada ćete videti korisnika prepoznaćete svoj login admin, sve one koji su vam sumnjivi možete da obrišete (ako mislite da vas je neko hakovao). Klikom na Edit možemo promeniti password/lozinku , email, username.

Ono što je važno jeste da trebate promeniti staru lozinku/password i dodati novu + da u padajućem meniju odaberete MD5 i kliknemo na dume “Go” kako bi sistem eknriptovao vašu lozinku i promenio je u novu.

Bravo. Uspešno ste promenili password i sada se možete ulogovati u WordPress blog.

Ono što je dobra strana kada ste član BLOGER FEST zajednice je što ovo ne morate ni da znate – podrška je uvek tu za vas.

Podeli sa prijateljima: