kako-schedule-zakazati-post-unapred-na-blogu

Kako zakazati post unapred na blogu u WordPressu (schedule post)?

Danas možemo razviti blog punom parom a ujedno imati više vremena za sebe. Potrebno je samo da dobro organizujemo naredne postove, ukoliko pratite program BLOG4B – blog for business (pratite checklist) onda znate o čemu pričamo.

Da pređemo na stvar, u ovom postu pokazaćemo kako možete vrlo lako zakazati (schedule) postove/objave na blogu u WordPressu.

Dodamo novi post na blogu, podesimo naslovnu sliku, dodamo tekst, kategoriju i vreme je da objavimo.

U tekst editoru sa desne strane imamo opciju “Publish/Objavi” koja je podešena na “Immediately/Odmah” klikom na nju otvara nam

Otvorio nam se pop-up prozor tj. kalendar u kome podesimo datum i vreme kada želimo da se naš post objavi na blogu.

Kada smo zakazali dan i vreme kada želimo da se objavi nov post na blogu i obaveštenje stigne subsrciberima, kliknemo na plavo dugme koje se promenilo iz “Publish” u “Schedule…” i to je sve – vaš post biće objavljen kada dođe vreme.

Sada kada ste zakazali objave na blogu kako bi još bolje organizovali vaše vreme možete da zakažete objavu za Instagram i tako obavestite publiku da pročita novi post na blogu.

Kroz Creator Studio možete da zakažete Carousel postove, IGTV, post za Feed, video pa čak i da zakažete ili obajvite odmah i na vašoj Facebook stranici – bukvalno imate sve na jednom mestu pa i DM, komentare, obaveštenja.

Podeli sa prijateljima: