popularni-hashtag-insatgram-popular-hashtags-wallpaper

Koristi pravi hashtag za Instagram + veći organic reach

Veći organski domen objava na Instagramu možeš postići upotrebom pravih hashtagova u opisu slike Po statistici slika koja ima makar jedan hashtag ima čak 70% više lajkova. Postoji nekoliko kategorija hashtag-ova i sve ćemo ih objasniti u ovom postu.

Ali upotrebom pravih hashtagova možete povećati i broj pratilaca na Instagramu i to organski.

Generički hashtag

Ovo je hashtag koji koristi preko 10miliona korisnika i vezan je na milione slika. Verovatno na Instagramu koristiš InstaDaily, #InstaMood, #Love i slično. Njihovom upotrebom targetuješ publiku širom sveta, uključujući ljude koje uopšte ne zanima tvoja usluga/proizvod.

Upotrebom generičkih hashtagova u postu šansa je da ćeš dobiti lakove, komentare i ne relevantne pratioce.

Popularni generički hashtagovi:

#love#Instagood
#beautiful#happy
#followme#follow
#me#selfie
#friends#followback

Ukoliko ne želite tako široku publiku savetujemo da osmisliste svoj lični i put jeste spor ali kada izgradite imaćete reach-a koji je usko vaša ciljna grupa.

Popularni HASHTAG-ovi na Instagramu

Za svaku od kategorija već postoji hashtag koji ima milione slika i veliki domet (rech) upravo zbog toga.

Instagram je i na neki način nastao kao platforma za fotografe a kasnije se sa korisnicima i njihovom ekspanzijom i sama platforma menjala za bolji UX.

Glavni problem kada koristite hashtagove na Instagramu kako bi pojačali svoje fotografije je izbor strategije koja će funkcionisati. Uzmite u obzir da ako su odabrani pravilno, Instagram hashtagovi mogu pomoći da dobijete ogromnan reach. Tačno je suprotno! Ako se pogrešno radi, to može biti gubljenje vremena i deluje protiv vašeg profila.

Dakle, sa hiljadama hashtagova za fotografe, važno je da odaberete najbolje za svoj brend, stil fotografije i ciljeve koje želite da postignete upotrebom istim.

Zavisi šta upotrebite od ponenutog, možete odabrati generički Instagram hashtag za fotografe ili se odlučiti za više ciljani tok da biste suzili izbor na relevantniju publiku. Ciljani hashtag znači da se vaši postovi neće izgubiti u buci, dok generalni hashtag možda neće ni prikazati vaše slike ciljnoj publici.

Hashtag-ovi za fotografe na IG

#photography#blackandwhitephotography
#naturephotography#photographylovers
#Instaphoto#photogram
#photographyislife#justgoshoot
#picoftheday#photooftheday

Popularni Fashion hashtag-ovi na Instagramu 2020

Najbolji način da podelite priče vezane za modu i pronađete nove pratioce za svoju strategiju modnog marketinga je upotreba popularnih modnih hashtagova na Instagramu. Na ovaj način možete dobiti više pratilaca i dobiti dodatne lajkove na svojim modnim postovima.

Izbor zavisi od ciljane publike i cilja. Na primer, ako blogujete o muškoj modi, možete koristiti hashtagove za muškarce. Najvažnije je osigurati da vaši postovi u vezi s modom dosegnu ciljanu publiku.

#FashionPhoto#FashionInfluencer
#FashionDaily#StyleInspiration
#Clothes#Urbanstyle
#DressedUp#Mystyle
#StyleBlog#Fashionstylist

Popularni Hashtagovi za Food and Drink

Bez obzira da li ste bloger o hrani ili menadžer popularnog gradskog restorana, hashtagovi sa popularnom hranom i pićima delite ukus kultura.

Ako ste kuvar, možda ćete se zadirkivati da pojedete delić obroka i to putem najpopularnije platforme društvenih medija za fotografije. Iz bilo kog razloga, želite da na Instagramu delite sadržaj hrane i pića, koristeći pravu hashtag možete da postavite svoje postove u trend.

Zapamtite da je sve što je važno osigurati da se korištena strategija usmjeri ka postizanju opšteg cilja. Ako označavate lokalnu hranu po gradu, možda biste želeli da potražite geo-modifikovane hashtagove. Na primer #BGfood ili #BGhrana ako ciljate lokalnu publiku.

#CleanEating#MealPrep
#HealthyLife#VeganFoodPorn
#Chef#InstaChef
#Cooking#inthekitchen
#TrueCooks#RecipeOfTheDay

Da li postoje Instagram hashtagovi za Follow, Like, Comments ?

Naravno da postoje i hashtag za tu svrhu ali je pitanje da li vas Instagram neće blokirati jer se te radnje sada smatraju zabranjenim na neki način.

#me#Instadaily
#friends#Instalike
#follow#like4like
#follow4follow#tagsfor likes
#likeback

Bolje je izgraditi svoj lični hashtag i posvetite se publici koja će ostati uz vas i kada efekat hashtaga “ispari”.

Da sumiramo

Izbor hashtaga na Instagramu utiče na stopu interakcija. Da biste osigurali da se vaši postovi pojavljuju visoko na Instagramu, koristite popularni hashtag i usredsredite se na maksimiziranje broja lajkova i komentara. Uzmite u obzir da upotreba nebitnih hashtagova troši vreme jer post možda ne bi postigao cilj.

Kada kreirate Instagram post, koristite hashtag koji ima smisla, kako biste osigurali da ga pravi ljudi vide. Kada objavljujete vesti o sportu, pomaže korišćenje hashtaga koji se odnosi na sport u poređenju sa korišćenjem hashtaga koji se odnosi na muziku. U idealnom slučaju, koristite hashtag specifičan za vašu nišu ili izgradite svoj lični hashtag danas.

https://www.instagram.com/p/CApUeSTKhod/
Podeli sa prijateljima: