#FoodBlogging - najpoznatiji svetski food blogovi koji bude apetit | BLOGER FEST
PRIJAVI SE
Blog zajednica za ceo Balkan
Blog zajednica za ceo Balkan
FoodBlogging-najpoznatiji-svetski-food-blogovi-koji-bude-apetit

Ljubitelji hrane, hedonisti, gurmani i svi koji uživaju u dobrom jelu i rapsodijama najrazličitijih ukusa, obožavaju da prate Instagram profile koji su nepresušan izvor kulinarske inspiracije! Food blogging umnogome utiče i na same kuvarske šefove, pa i menije restorana!

Što fotogeničnije, ukusnije i zanimljivije jelo – to je bolje!, pravilo je koje su food blogeri odavno postavili kao normu!

Tako se food bloggeri istuču kao pravi influenceri u svetu hrane i gastronomije. Ali koji od njih su najpopularniji? Koje treba da pratite čak i ako niste zaluđenici za kuhinju da biste bili u toku?

U narednim pasusima predstalvjamo vam najpoznatije food blogere i njihove profile koji bude apetit svima koji ih posete!

@DeliciouslyElla – food bogerka sa preko 1.5 miliona pratilaca

Ako ste u potrazi za nekim ko će vas inspirisati na zdravu ishranu, ali i edukovati o svim karakteristikama zdravih namirnica, Ella Woodward je osoba koju želite da zapratite!

Njen blog, Deliciously Ella, započet je 2012. godine, kada joj je dijagnostikovan sindrom posturalne ortostatske tahikardije, a ona odlučila da pokrene stranicu na kojoj će pratiti svoje navike u ishrani i eksperimentisati sa zdravim receptima.

Od tada je njen blog prerastao u čak tri kulinarske knjige, mobilnu aplikaciju, pa i sopstvenu liniju zdravih užina. A ono što je nama, kao zaljubljenicima u blogove najzanimljivije je i to da je stekla preko 1.5 miliona pratilaca na Instagramu i po nekoliko stotina hiljada na drugim društvenim mrežama.

Ako se pitate da li od food bloginga može da se živi, Deliciously Ella svojim primerom daje više nego pozitivan odgovor!

nudle-food-blogging-fotografija-instagram

Posle pravljenja njinih recepata nekada nije potrebno ni brisati kuhinju, jer nereda nema, a nekad su i dovoljni mali aparati koji mogu da stanu u kofer! Recepti su vrlo jednostavni.

@MinimalistBaker  – stranica koju svako treba da zaprati

Ne želimo svi da budemo profesionalni kuvari, niti imamo vremena, a ni želje da u kuhinji provodimo i po nekoliko sati dnevno, zar ne?

Minimalist Baker to je odlično i razumeo, te svaki recept koji plasira na ovoj stranici ne zahteva duže od 30 minuta pripreme, a za njegovo spremanje nije potrebno ni više od 10, ili manje, sastojaka!

Dana Shultz, kreatorka recepata, pokrenula je ovaj blog 2010. godine, a u međuvremenu stekla preko 1.5 miliona pratilaca na Instagramu, lansirala eBook, kurs o blogovanju, kao i kurs o fotografisanju hrane. Sve ove proizvode nudi na svom popularnom website-u!

@PinchOfYum – “Volimo da jedemo” kao glavna parola

Instagram stranica Pinch Of Yum trenutno ima vrlo jednostavan, a efektan opis: “We like to eat.”.

Ova rečenia zaista najbolje predstavlja glavnu filozofiju i suštinu svega što na njoj možete i videti! Pokrenuta je od strane samouke kreatorke recepata Lindsay Ostrom, a definitivno zaslužuje da se nađe na listi koju čine najpopularnije svetske food bloging stranice.