FoodBlogging-najpoznatiji-svetski-food-blogovi-koji-bude-apetit

#FoodBlogging – najpoznatiji svetski food blogovi koji bude apetit

Ljubitelji hrane, hedonisti, gurmani i svi koji uživaju u dobrom jelu i rapsodijama najrazličitijih ukusa, obožavaju da prate Instagram profile koji su nepresušan izvor kulinarske inspiracije! Food blogging umnogome utiče i na same kuvarske šefove, pa i menije restorana!

Što fotogeničnije, ukusnije i zanimljivije jelo – to je bolje!, pravilo je koje su food blogeri odavno postavili kao normu!

Tako se food bloggeri istuču kao pravi influenceri u svetu hrane i gastronomije. Ali koji od njih su najpopularniji? Koje treba da pratite čak i ako niste zaluđenici za kuhinju da biste bili u toku?

U narednim pasusima predstalvjamo vam najpoznatije food blogere i njihove profile koji bude apetit svima koji ih posete!

@DeliciouslyElla – food bogerka sa preko 1.5 miliona pratilaca

Ako ste u potrazi za nekim ko će vas inspirisati na zdravu ishranu, ali i edukovati o svim karakteristikama zdravih namirnica, Ella Woodward je osoba koju želite da zapratite!

Njen blog, Deliciously Ella, započet je 2012. godine, kada joj je dijagnostikovan sindrom posturalne ortostatske tahikardije, a ona odlučila da pokrene stranicu na kojoj će pratiti svoje navike u ishrani i eksperimentisati sa zdravim receptima.

Od tada je njen blog prerastao u čak tri kulinarske knjige, mobilnu aplikaciju, pa i sopstvenu liniju zdravih užina. A ono što je nama, kao zaljubljenicima u blogove najzanimljivije je i to da je stekla preko 1.5 miliona pratilaca na Instagramu i po nekoliko stotina hiljada na drugim društvenim mrežama.

Ako se pitate da li od food bloginga može da se živi, Deliciously Ella svojim primerom daje više nego pozitivan odgovor!

nudle-food-blogging-fotografija-instagram

Posle pravljenja njinih recepata nekada nije potrebno ni brisati kuhinju, jer nereda nema, a nekad su i dovoljni mali aparati koji mogu da stanu u kofer! Recepti su vrlo jednostavni.

@MinimalistBaker  – stranica koju svako treba da zaprati

Ne želimo svi da budemo profesionalni kuvari, niti imamo vremena, a ni želje da u kuhinji provodimo i po nekoliko sati dnevno, zar ne?

Minimalist Baker to je odlično i razumeo, te svaki recept koji plasira na ovoj stranici ne zahteva duže od 30 minuta pripreme, a za njegovo spremanje nije potrebno ni više od 10, ili manje, sastojaka!

Dana Shultz, kreatorka recepata, pokrenula je ovaj blog 2010. godine, a u međuvremenu stekla preko 1.5 miliona pratilaca na Instagramu, lansirala eBook, kurs o blogovanju, kao i kurs o fotografisanju hrane. Sve ove proizvode nudi na svom popularnom website-u!

@PinchOfYum – “Volimo da jedemo” kao glavna parola

Instagram stranica Pinch Of Yum trenutno ima vrlo jednostavan, a efektan opis: “We like to eat.”.

Ova rečenia zaista najbolje predstavlja glavnu filozofiju i suštinu svega što na njoj možete i videti! Pokrenuta je od strane samouke kreatorke recepata Lindsay Ostrom, a definitivno zaslužuje da se nađe na listi koju čine najpopularnije svetske food bloging stranice.

americke-palacinke-hrana-blog-food-blogging-instagram

Na Pinch Of Yum-u možete pronaći čitavu lepezu najrazličitijih recepata, koje posvećena Lindsay redovno dopunjuje novim. Često objavljuje korak-po-korak videe kuvanja i daje odlične savete početnicima!

Volite da jedete? Zapratite Lindsey!

@SkinnyTaste: Vitki, a srećni? Moguće je!

2009. godine Gina Homolka pokreće svoj blog, pamtljivog naziva koji zadržava i do danas: “Skinny Taste”. Blog je stvoren iz njene ljubavi prema hrani, ali i prema fotografiji!

Dobri food blogeri moraju da znaju da uklope vizuelno i korisno, što je Gina maestralno uradila, te postala jedna od najpraćenijih healthy food blogerki! Zdravi recepti koje nudi dele se u nekoliko kategorija, kao što su: vegeterijanska, paleo, nisko-kalorična kuhinja.

Ukoliko sada započnete sa praćenjem SkinyTaste Instagram stranice, bićete među nešto manje od 1.5 miliona pratilaca, koji svake nedelje od sjajne Gine dobijaju po nekoliko zdravih, ali preukusnih recepata!

@DavidLebovitz – mesto za ljubitelje pariske, ali i druge dobre klope

Volite li priče o uspesima koji su ostvoreni “od nule”?

E pa Davida Lebovitza ćete obožavati!

Karijeru je počeo kao šesnaestogodišnjak, sa, ni manje ni više – pranjem sudova u restoranu. Kasnije počinje da radi u različitim pekarama i poslastičarnicama, a danas?

Pa, danas je jedan od najčitanijih autora u svetu gastronomije, iza sebe ima čak 9 knjiga i blog koji gurmani obožavaju! U receptima se koristi jednostavnim sastojcima, a drži svoj kulinarski fokus na svežem voću, čokoladi dobrog kvaliteta, pravoj vanili i čistom puteru.

Preko 200k pratilaca na Instagramu, ogromno znanje, ali i velika ljubav prema kuvanju, preporučuju ga da se nađe i na vašoj listi profila koje pratite!

Uz ove food blogere kulinarstvo postaje zadovoljstvo, a ishrana strast! Svi oni imaju sjajne Instagram profile, ali i web platfome (blogove) na kojima pišu opširnije sadržaje. Puno toga o hrani, ali i bloggingu možete naučiti ako ih posetite!

A Vi? Koje food blogere pratite? Jeste li razmišalji da pokrenete sopstveni food blog? Ako jeste – postanite član.

Podeli sa prijateljima: