Najpoznatiji blogovi i influenseri koji se bave plasiranjem obuće

Modni blogeri i infuenseri su na vrhuncu popularnosti. Oni su sada sve: glavni trendseteri, osobe kojima se brendovi obraćaju radi plasiranja svojih proizvoda, pa tako i marketari, a svakako i glavna inspiracija svim zaljubljenicima u modu. 

Zbog popularnosti i uspešnosti influensera i blogera, sve ih je više na digitalnom nebu, a velika ponuda uvek vodi jednom smeru – specijalizaciji za užu nišu. Danas znamo čiji profil ili blog će nam reći više o business stilu, čiji o minimalizmu, a čiji profil treba da pogledamo ako želimo da kupimo trendi komad nakita. 

Isto je i sa obućom, a poznati brendovi obuće sve češće se obraćaju upravo influneserima koji su specijalizovani za ovu nišu. Bilo radi reklame, plasiranja produkta, ili čak i iskrenog feedback-a, koji će brendu reći na koji način mogu da poprave ili ulepšaju određenu liniju patika, cipela ili sportske obuće. A koji su to najpoznatiji svetski blogovi i influenseri u čijem je fokusu obuća, saznajte u nastavku teksta!

#1 Footwear news – magazin o obući uz koji ste uvek u trendu

Ovo nije tipičan lični blog, ali jeste uticajan (influencial). Ovo je prva stanica na koju treba da stanete uvek kada želite da saznate najnovije vesti iz sveta obuće. Footwear news je online magazin uz koji ćete uvek znati koja se zvezda opredelila za koji par obuće na crvenom tepihu, šta je ko obuo na kom događaju, ali i mnogo više od toga. 

Ovde ćete doživeti obuću i iz biznis perspektive – kako se koji brend obuće kotira na svetskoj finansijskoj mapi, ko je postao novi vlasnik ili CEO kog proizvođača obuće i tako dalje. Uz ovakve vesti i saznanja, steći ćete širu perspektivu o svetu obuće i postaćete vrstan poznavalac cele industrije. 

#2 The shoe snob blog – saznajte sve o svetu premium muških cipela

Ovaj blog prati put jednog čoveka, Justin FitzPatricka, koji istražuje svet elegantnih muških cipela u svom najboljem ruhu i deli sva saznanja koja na tom putu otkrije sa svojim čitaocima i pratiocima. Ako vas inspirišu premium brendovi cipela i sanjate o ličnoj custom made kolekciji cipela, ovo je blog koji će vam već posle prvog pročitanog članka sasvim sigurno postati omiljen!

Ukratko, ovaj blog će vas naučiti svemu što treba da znate o cipelama najvišeg ranga, a i usmeriti na to gde baš takve cipele možete kupiti i sa čime nositi. The shoe snob blog ima preko 130k pratilaca u ovom trenutku na Instagramu, a pretpostavljamo da slične cifre čitanosti beleži i sam blog. Justin je Njujorkčanin, pa ćete osim o cipelama, ovde saznati mnogo toga i o njujorškoj modnoj perspektivi i načinu života.

#3 Shoealcoholics anonymous – blog za prave cipeloholičarke

Rasli smo uz Keri Bredšo koja u svom malom stanu ima celu sobu za cipele, a ni to joj nije bilo dovoljno mesta za sve svoje parove cipela koje tako strastveno voli, ceni i kupuje. E pa, upravo ovoj šopingholiji, cipeloholiji, posvećen je blog Shoealcoholic anonymous, pokrenut od strane amerikanke Kim Rowley

Ovde vas čekaju stilski vodiči koji će vas naučiti kako koji par cipela možete da uparite da odećom, saveti o tome kako da odaberete pravi par obuće za sebe, kao i vesti o najnovijim trendovima u svetu obuće za žene. 

#4 Matt Welty – influenser koga želite da pratite ako su vam patike strast

Čovek koji poseduje impresivnu kolekciju limited edition patika, Instagram nalog od preko 35k pratilaca i podcast posvećen svojoj najvećoj ljubavi – patikama. 

Definitivno treba da se nađe na vašoj listi ljudi i blogera koje vredi pratiti ako želite da budete u toku sa udobnom i besprekorno trendi sportskom obućom. 

Osim podcasta i Instagram profila, preporučujemo da zavirite i u njegov Twitter nalog, na kome često objavljuje iskrene osvrte i stavove o najnovijim vestima iz industrije patika. Uz Matt-a, postaćete vrhunski stručnjak za patike i sasvim sigurno i sami izgraditi kolekciju ležerne obuće sa kojom ćete biti zadovoljni!

#5 En Brogue – blog za ljubiteljke ravne obuće

En Brogue je blog o trendi ravnoj obući iz modne perspektive, koji uređuje Hannah Rochell, jedna od urednica čuvenog magazina InStyle u Londonu. Ovde vas čekaju saveti o tome kako nositi ravnu obuću, kako je stilizovati tako da izgledate atraktivno baš kao da ste u vrtoglavo visokim potpeticama, a da vam pritom bude udobno. 

Osim toga, u En Brogue blogu vas čekaju i druge vesti i osvrti na modu, koje ćete ako cenite stručna mišljenja na ovom polju, izuzetno voleti. Sigurni smo da će Hannah uspeti da vas inspiriše i ponudi vam sasvim novu vizuru na polju promatranja ravne obuće i njenog kombinovanja u svakodnevici. 

Koji su vaši omiljeni influenseri u svetu obuće? Da li postoje domaći pandani ovim blogovima, ili ste baš vi ti koji ćete ih kreirati? 

Zavirite u magičan svet blogovanja o cipelama i naučite više o njima – proširićete svoja celokupna modna znanja. 

Podeli sa prijateljima: