Šta kupiti na poklon jednom blogeru ili influenseru?

Da li među svojim prijateljima, poznanicima ili partnerima imate blogere i influensere? Bliže li se njihov rođendan, godišnjica prijateljstva, veze ili proslava nekog poslovnog uspeha, a vi ne znate šta da im kupite?

Odabir poklona za drugu osobu uvek je komplikovan, a naročito kada se kao faktor uključi i njihova profesija. Oni koji nisu u toj branši sigurno se pitaju šta kupiti jednom influenseru?

Zadatak je ozbiljan, a mi smo tu da vam pomognemo! U nastavku teksta saznajte na šta treba obratiti posebnu pažnju i kako odabrati savršen poklon za blogere i influensere.

#1 Kada ne znate šta biste kupili, usredsredite se na dekoraciju

Sa obzirom na to da će dobar poklon gotovo sigurno osvanuti na društvenim mrežama ili blogu, važno je da znate da je izgled ono što je ključno prilikom pripreme poklona. Ukoliko ne znate šta biste kupili, uvek se možete odlučiti za klasičan poklon, koji će biti dobro dekorisan i prezentovan.

Pokloni poput kozmetike, parfema, slatkiša i bombonjera su originalni pokloni za sve prilike, a što dekorativnije i neobičnije izgledaju, to će oduševljenje biti veće.

Oko svakog blogera i influensera prosto je izvežbano da spazi nešto što će dobro izgledati na kameri. Zato će poklon koji je promišljeno upakovan, upečatljiv i vizuelno zanimljiv dobiti veliki plus u njihovim očima. 

Razmišljajte o njihovim afinitetima i stilu koji prikazuju internet zajednici. Ukoliko imaju glamurozan stil, odaberite bombonjeru ukrašenu šljokicama, cirkonima i zlatnom bojom. Ako su ekscentrični, odlučite se za smele kontraste boja ili metalik nijanse, a za one koji neguju minimalistički i nežan stil, poklon ukrasite mašnicama i cvećem pastelnih boja. 

#2 Putovanje će oduševiti svakog blogera, ali i njihove pratioce

Odličan poklon za svakog blogera i infulensera jeste putovanje. Ono ne samo da će im pružiti priliku da upoznaju novo mesto, probaju novu hranu i upoznaju se sa novom kulturom, već će im i obezbediti odličan materijal za društvene mreže!

Prilikom odabira ovakve vrste poklona za one koji vode blog ili Instagram profil o putovanjima ili hrani, postarajte se da destinacija za koju ćete se odlučiti bude ona na kojoj do sada nisu bili, i koja će se uklopiti u već postojeći sadržaj na njihovim platformama.

Takođe, možete se voditi i isključivo njihovim ličnim željama i afinitetima, jer ko ne bi voleo da se svojim pratocima pohvali kada konačno dobije priliku da otputuje na destinaciju o kojoj već dugo sanja!

#3 Dobra avantura je odličan poklon za blogere i influensere

Mogućnosti nisu ograničene samo na putovanje u drugu državu. Za one koji nemaju veliki budžet, odlazak na kraći izlet u okviru sopstvene države, pa čak i grada odlično će poslužiti, dogod na mestu koje odaberete ima šta zanimljivo da se vidi i radi.

Takođe, možete se odlučiti i na konkretnu aktivnost kao što je to partija paintball-a, učešće u nekoj kreativnoj radionici ili jahanje. Čak i ako ne budu imali vremena da na tenane sve islikaju i ispoziraju u toku aktivnosti, svaka avantura može stati u Instagram story, a nemontirani videi iz prve ruke pratiocima će uvek biti zanimljivi.

Za one koji nemaju mnogo avanturističkog duha, a vole da uživaju u lepim iskustvima, popnite se na vidikovac ili se provozajte žičarom, i poklonite im neverovatan prizor koji će moći da zabeleže i podele sa svojim pratiocima.

Odlazak u otmeni restoran prijatnog ambijenta i pažljivo pripremljene i stilizovane hrane biće odličan izbor za svakog influensera koji na svojim društvenim mrežama neguje glamurozan stil. Mogućnosti su zaista beskrajne, na vama je samo da se odlučite za jednu od njih na osnovu ličnih želja i internet persone primaoca poklona.

#4 Uložite u njihovu karijeru – kupite im nešto korisno i praktično

Ukoliko želite da poklonite nešto konkrektno, to uvek može biti nešto što će im služiti za dalji razvoj njihove karijere. Saznajte šta im nedostaje, ili šta je došlo vreme zameniti, i odaberite to kao vaš sledeći poklon.

Da li im se pokvarilo nešto od tehnike, ili postoji nešto što nikada nisu ni posedovali, a olakšalo bi im njihov posao? To mogu biti selfie stick ili ring light, tripod ili profesionalna kamera. Saznajte šta im je potrebno i obradujte ih korisnim poklonom.

Svakom blogeru i influenseru takođe od velike koristi može biti pretplata na program ili tool koji im može olakšati dalji rad. To može biti program za uređivnaje slika i videa, kao i neki od onih koji će im pomoći da prate statistiku i aktivnosti na njihovom blogu i profilu.

Odličan poklon za svakog gejmera mogu biti bilo koji komad periferije za kompijuter, kao na primer slušalice ili zvučnici, pa čak i nova igrica. Uložite u njihove karijere, i možete biti sigurni da će ih poklon oduševiti.

#5 Kreativni pokloni za blogere i influensere

Takođe se možete odlučiti za neku dekoraciju koja se uklapa u njihov vizueni identitet, a koja će moći da krasi kadar na slici ili u njihovom sledećem videu. Ovde obratitite pažnju na njihovu celokupnu estetiku i utisak koji ona odaje, kao i na boje i nijanse njihovog brenda.

Još jedna zanimljiva ideja jeste pokloniti im predmet sa njihovim logom. To može biti bilo koji predmet koji će na sebi imati logo njihovog brenda ili bloga, a koji će takođe moći da posluži kao dobar ukras i reklama. Ko zna, možda im svojim poklonom i date ideju za njihov novi merch!

Podeli sa prijateljima: